Nyledig - hvad gør jeg?

Er du blevet ledig? Så husk at tilmelde dig Jobcentret, udfyld en ledighedserklæring og opret dit CV på Jobnet.dk

I denne video får du kort forklaret, hvad du skal gøre, når du bliver ledig og skal have dagpenge (nedenfor kan du læse en mere udførlig beskrivelse).

Tilmeld Jobcentret og udfyld ledighedserklæring

Det er vigtigt, at du tilmelder dig Jobcentret den første dag, du er ledig. Det er nemlig et krav for at kunne få udbetalt dagpenge.

Du kan tilmelde dig på Jobnet eller ved at kontakte dit Jobcenter.

Udfyld en ledighedserklæring

Når du er tilmeldt Jobcentret, skal du udfylde en ledighedserklæring. Log ind på Min Side og find ledighedserklæringen under selvbetjening. Den ligger under menupunkter 'Dagpenge'. Oplever du udfordringer så kontakt a-kassen på telefon 3818 7272

A-kassen indhenter automatisk dit skattekort og dine lønoplysninger.

Dit CV skal på Jobnet.dk 

Du skal så hurtigt som muligt og senest 2 uger efter, at du har meldt dig ledig, oprette et CV på Jobnet. CV'et skal sikre, at du retter din jobsøgning mod områder, hvor der er behov for arbejde.

Et CV er en beskrivelse af din tidligere uddannelse og beskæftigelse, dine kvalifikationer og øvrige forhold, der har betydning for, at du kan få arbejde.

Det er vigtigt, at du beskriver din joberfaring og dine kompetencer så fyldestgørende som muligt, og at du løbende opdaterer oplysningerne i dit CV, så oplysningerne om dig er så korrekte som muligt. Det giver dig de bedste muligheder for at komme hurtigt tilbage i job.

Formålet med at oprette et CV er, at du som ledig selv lægger de oplysninger frem, der er relevante for at matche et ledigt job i Job- og CV-banken. Når du lægger dit CV ind på Jobnet.dk, viser du din profil for virksomheder, der mangler medarbejdere. Via jobnet.dk kan eventuelle arbejdsgivere kontakte dig direkte med henblik på ansættelse.

Når du har oprettet dit CV på jobnet, skal a-kassen godkende CV'et. Det gør vi til CV-samtalen, som vi indkalder dig til senest 2 uger efter, at du har registreret dig som ledig på Jobcentret. Det er vigtigt, at du møder op til samtalen, da et godkendt CV er en betingelse for at være dagpengeberettiget.

For at der kan udbetales dagpenge, skal dit CV skal være godkendt og tilgængeligt i CV-banken senest 2 uger efter, at du er blevet tilmeldt Jobnet som ledig.

Du kan altid kontakte din a-kasse for, at få hjælp og vejledning til at udarbejde dit CV.

Se videoen 'Opret dit CV på jobnet'