Gode råd til CV

Målrettet CV

Du har måske allerede oprettet et CV på jobnet.dk som ledig. Dette CV kan du også og bruge i din jobansøgning.

Vi anbefaler at du derudover også laver et mere fyldigt og målrettet CV når du søger job som ledig. Med det mener vi, at du skal fokusere på de punkter, der har mest relevans for arbejdsgiveren.

Det tager selvfølgelig længere tid at lave målrettede CV-er, da de skal tilpasses det pågældende job hver gang. Til gengæld får du en bedre chance for at ramme modtageren og det rigtige job.

Det skal være nemt at skimme de vigtigste informationer, så det er vigtigt, at CV'et er overskueligt.

Et CV indeholder oplysninger om:

• Personlige data

• Erhvervserfaring

• Uddannelser

• Supplerende kurser

• Sprog og IT

• Organisatorisk erfaring

• Fritid

Kronologisk CV

Det mest almindelige er det kronologiske CV. I opbygningen af det kronologiske CV begynder du med de nyeste ansættelser og uddannelser, og derefter arbejder du dig tilbage i tid.

Lad det vigtigste komme først. Er din erhvervserfaring det vigtigste i forhold til det kommende job, skal "erhvervserfaringsafsnittet" komme før "uddannelsesafsnittet".

Men også praktikperioder, vikariater eller studiearbejde er relevant, når man ikke har så meget erhvervserfaring.

Målet med et godt cv er at vise dine kompetencer og din værdi på en sådan måde, at arbejdsgiveren også vælger at læse din ansøgning, som derefter skal få dig til jobsamtalen. Arbejdsgivere har ofte kun et par minutter til hvert cv.

Kontakt-CV

Er du faglært slagter eller bager, er dit personlige fremmøde ofte den foretrukne ansøgningsform, når du gerne vil søge uopfordret. I det tilfælde er et kontakt-CV mere velegnet i stedet for den motiverede ansøgning med et fyldigt CV.

Det samme gælder i ufaglærte jobs som lagerarbejder, fabriksarbejder, chauffør, pædagogmedhjælper, køkkenarbejder, og så videre.

Her vil man gerne se folk an i stedet for at modtage ansøgninger.

Når du opsøger en arbejdsgiver, er det derfor en god idé at aflevere kontakt-CV'et efter jeres samtale. Det fungerer lige som et visitkort, og som nævnt vil arbejdsgiveren have lettere ved at huske dig.

Hvordan ser et kontakt-CV ud?
Et kontakt-CV er et slags udvidet visitkort i A5-format. På kontakt-CV'et fremgår dine kontaktoplysninger samt et personligt billede og en fængende overskrift, der retter sig mod den type job, du søger.

Ud over det er der i stikordsform fem punkter omkring dine faglige kompetencer og erfaringer og fem punkter omkring dine personlige kompetencer.

Fordele ved kontakt-CV'et

  • Kontakt-CV'et gør, at arbejdsgiveren husker dig på grund af billede og stikord til dine kompetencer

  • Det er i sit lille format velegnet til at hænge op på en opslagstavle. En almindelig ansøgning og CV kan have en tendens til at forsvinde i papirstakken

  • Det fokuserer kun på dine relevante kompetencer og erfaringer, som dermed træder tydeligere frem

Gælder som en reel ansøgning
Efterfølgende registrerer du din uopfordrede ansøgning i jobloggen på jobnet.dk.