Butiksområdet

Her kan du finde din overenskomst, hvis du arbejder i bager-  eller slagterbutik, er ansat i produktionsområdet i et supermarked, arbejder i det offentlige, eller er ansat i en mellemstor virksomhed under Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD) eller Arbejdsgiverforeningen Konditor, Bager og Chokolademagere (AKBC). Også ansatte på hoteller hører under butiksområdet.

Hvis du ikke kan finde din overenskomst eller har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte din lokale afdeling i Fødevareforbundet NNF

Overenskomst med COOP og Brugsens Arbejdsgiverforening

Bager eller slagtere i COOP (Dagli`Brugsen, SuperBrugsen eller Kvickly) er omfattet af COOP's overenskomst:

Ansatte i COOP er desuden omfattet af Fællesbestemmelserne:

Overenskomst med Dansk Erhverv

Er du ansat i en bagerafdeling eller slagterafdeling i alle andre supermarkeder (f.eks. Føtex, Bilka, ISO, Rema 1000 osv.) er du omfattet af denne overenskomst:

Arbejder du som håndværksbager eller konditor i et bageri, er du omfattet af denne overenskomst:

Overenskomst med Danske Slagtermestre (DSM)

Er du ansat hos en privat slagtermester som slagter, slagter med delikatesse som speciale, fisk og vildt, eller anden form for ansættelse, eller som elev, er du omfattet af denne overenskomst.

Overenskomst med Horesta

Arbejder du på hotel eller lignende, er du typisk omfattet af følgende overenskomst:

Læs desuden Handelens Aftale om Samarbejde og Trivsel

Overenskomst med KL og Regionerne

Hvis du arbejder på offentlige område indenfor regionerne, er du omfattet af overenskomsten mellem Regionernes Lønnings- og Takstnævn og en række fagforbund, herunder Fødevareforbundet NNF

Hvis du arbejder på det offentlige kommunale område, er du omfattet af overenskomsten mellem KL (Kommunernes Landsforening) og en række fagforbund, herunder Fødevareforbundet NNF.

 

Læs hovedaftalen mellem LO og DA
Læs mere
LO og SALA hovedaftale
Læs mere