Nyhed

På Lakrids By Bülow tester de for corona gennem spildevandet

Der er ingen på virksomheden Lakrids By Bülow, der skal have stukket vatpinde i næse eller svælg, når der flere gange om ugen testes for corona. Testen bliver foretaget gennem spildevandet, og der har kun været ét tilfælde af corona i produktionen.

På fabrikken Lakrids By Bülow i Hvidovre producerer de hele virksomhedens sortiment af lækkert lakrids i alle afskygninger.

På trods af corona og lukkede butikker verden over, har virksomheden formået at vækste i 2020.

- Det er dejligt, at det er gået godt for virksomheden, og at fyringer slet ikke har været på tale. Tværtimod har vi mærket travlheden i produktionen. Vi har både haft overarbejde, og der er blevet kaldt vikarer ind. Det er dejligt at møde ind på arbejde og føle, at der er brug for alles indsats for at imødekomme efterspørgslen på vores lakridser, siger tillidsrepræsentant Anna L. Poulsen.

Jeg synes, vi bliver passet godt på, og det bliver taget seriøst med test og afstand.
- Anna L. Poulsen, tillidsrepræsentant hos Lakrids By Bülow

De ansatte føler sig trygge

Som på alle andre produktionsvirksomheder, har medarbejderne måtte møde fysisk op for at kunne passe deres arbejde.

- I medierne har vi hørt om ansatte, som er meget utrygge ved at gå på arbejde, men sådan har jeg ikke oplevet stemningen her på fabrikken. Jeg synes, vi bliver passet godt på, og det bliver taget seriøst med test og afstand, siger Anna L. Poulsen.

På fabrikken bliver det registreret, hvis de ansatte står mere end 15 minutter ved samme maskine. Det er for at have muligheden for at gå tilbage og se, hvem der har været i kontakt, hvis et smitte-udbrud skulle finde sted.

- Da det viste sig, at jeg var ramt af virussen, skyndte jeg mig at forlade stedet.
- Anna L. Poulsen, tillidsrepræsentant hos Lakrids By Bülow

Corona-test gennem spildevandet

Heldigvis har det ikke været nødvendigt, for der har ikke været meget corona-smitte på fabrikken.

De ugentlige test er ikke sket på den traditionelle måde gennem svælg eller næse. I stedet er det kommet et firma, som har testet spildevandet for corona-virus.

- Det har været en smart løsning, og kun én gang har der vist sig at være corona i vandet. Derefter blev vi alle sammen testet gennem næsen, men vi var negative. Så det har formentlig være en ekstern, der har været på fabrikken og vasket hænder, og på den måde har det vist sig i spildevandet, siger Anna.

En enkelt har været smittet

Mellem jul og nytår var det ikke muligt at teste spildevandet, da der ingen ansatte var på arbejde, og derfor blev de alle testet gennem næsen, inden de måtte møde ind i produktionen.

I den forbindelse fandt man ét tilfælde - Anna var positiv.

- Da det viste sig, at jeg var ramt af virussen, skyndte jeg mig at forlade stedet. På vej hjem i bilen kom symptomerne, og først fire uger efter vendte jeg retur til fabrikken. Min mand og mine børn blev også syge, så det tog sin tid, men nu er jeg helt rask igen, siger hun.