Foto af Rune Evensen
Nyhed

En tosset idé fik afgørende betydning for kollegaernes helbred og sammenhold

Mac Baren Tobacco Company i Svendborg har fået sit helt eget motionscenter. Det er godt for kollegernes helbred, men også sammenholdet bliver stærkt, når direktøren trækker i træningstøjet sammen med medarbejderne.

JUST DON’T QUIT!

Sådan lyder det energiske hep fra de store, sorte blokbogstaver på den hvide væg til kollegaerne hos Mac Baren Tobacco Company i Svendborg, når de træner i virksomhedens nye motionscenter ”Mac Fitness”.

Mac Fitness startede som en tosset idé for et års tid siden, og nu er drømmen gået i opfyldelse.
- Johnny Pedersen, tillidsrepræsentant

Netop tilgangen ”Just don’t quit” er grunden til, at det på lidt over et år er lykkedes tillidsrepræsentant Johnny Pedersen og hans kollega Rune Slej at forvandle virksomhedens 170 kvadratmeter depotrum fyldt med kontormøbler til motionscenteret Mac Fitness med alt fra kettlebells til løbebånd og yogamåtter.

– Mac Fitness startede som en tosset idé for et års tid siden, men både kollegaerne og ledelsen bakkede op, og nu er drømmen gået i opfyldelse, siger tillidsrepræsentant Johnny Pedersen.

Ingen tager billeder

Over halvdelen af de ca. 150 medarbejdere hos Mac Baren er medlem af Mac Fitness, som koster 40 kroner om måneden.

Kollegaerne trækker i træningstøjet før eller efter arbejde, og også i weekenderne kommer de ind for at få sved på panden.

Vi møder hinanden på en helt anden måde, og det giver en positiv energi og et sammenhold mellem kollegaerne.
- Johnny Pedersen, tillidsrepræsentant

Det er der flere grunde til, viste en rundspørge, som Johnny Pedersen lavede blandt kollegerne. Her svarede de blandt andet på, hvorfor de bruger Mac Fitness:

  • ”For at holde mig i god form og mindske arbejdsskader”.
  • ”Det er trygt, for der er ikke en masse med mobiler, som skal tage billeder hele tiden”.
  • ”Det er nemmere og billigere”.

Den store tilfredshed blandt kollegaerne glæder Johnny Pedersen:   

– Alt det, som Rune og jeg dengang drømte om, at et motionsrum på arbejdspladsen kunne give kollegaerne, er præcis det, de oplever. Vi kan slet ikke få armene ned, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet

Rune Slej har sammen med tillidsrepræsentant Johnny Pedersen været primus motor på at få lavet motionscenteret.

En attraktiv arbejdsplads

Det nye motionscenter er sundt for både kollegaernes helbred og for fællesskabet på Mac Baren.

I Mac Fitness efterlades titlerne nemlig i omklædningsrummet, og kollegaer på tværs af produktion, pakkeri og kontor hjælper hinanden med træningen.

– Vi møder hinanden på en helt anden måde, og det giver en positiv energi og et sammenhold mellem kollegaerne, siger Johnny Pedersen.

Vi håber, at vores arbejdsplads er blevet endnu mere attraktiv.
- Simon Sophus Nielsen, administrerende direktør

Også administrerende direktør Simon Sophus Nielsen er medlem af motionscenteret, og han oplever Mac Fitness som en stor succes:

– Motionscenteret er et socialt samlingspunkt, der bidrager til den gode stemning. Snakken i kantinen handler ofte om Mac Fitness, og medarbejderne er gode til at støtte hinanden. Nogle, der aldrig har trænet før, hjælpes i gang af de erfarne, og jeg hører tit spørgsmål som ”Hvornår skal vi træne igen?” siger han og tilføjer:

– Vi håber, at vores arbejdsplads er blevet endnu mere attraktiv – både for at kunne holde på vores medarbejdere og kunne tiltrække nye.