Foto af nemlig.com
Nyhed

Fødevareforbundet NNF deltager i sympatikonflikt mod nemlig.com

Medlemmer på en række virksomheder herunder Danish Crown og Arla må fra weekenden ikke producere varer til nemlig.com.

OBS.: Sympatikonflikten, der beskrives nedenfor, er udskudt og sat i bero. Læs mere her: Sympatikonflikt mod nemlig.com er udskudt og sat i bero foreløbig 

Fødevareforbundet NNF tilslutter sig konflikten, som 3F har mod de vognmænd, der leverer varer for nemlig.com. Det betyder, at medlemmer af Fødevareforbundet NNF på en række virksomheder ikke må fremstille, bearbejde, pakke eller håndtere fødevarer til nemlig.com. Det gælder fra på lørdag den 26. juni.

De berørte virksomheder er Danish Crown Beef, Danish Crown Pork, Atria Danmark (der blandt andet producerer 3-stjernet pålæg), Odense Marcipan, Kims Chips, Them andelsmejeri og Arlas mælkemejerier på Sjælland.

3F har en konflikt kørende mod vognmændene for at få overenskomstdækket området, hvor der er blevet dokumenteret uacceptable arbejdsforhold. Fødevareforbundet NNF bakker nu op ved at blokere for varer til nemlig.com.

- Den eneste måde at få sikret ordentlige forhold for chaufførerne er at få tegnet overenskomster. I fagbevægelsen står vi sammen om at sikre ordentlige arbejdsvilkår, og derfor bakker vi selvfølgelig også 3F op i denne konflikt, siger Jim Jensen.

Forholdene for chaufførerne hos nemlig.com har været flittigt beskrevet i medierne de seneste måneder. Chaufførerne er ikke ansat af nemlig.com, men af mere end 130 selvstændige vognmænd, og det er dem, som konflikten går på.

Ledelserne på de berørte virksomheder er blevet varslet om sympatikonflikten via arbejdsgiverorganisationerne. Jim Jensen regner med, at virksomhederne vil respektere, at de ansatte ikke må lave konfliktramt arbejde.

- Vi beder vores medlemmer om straks at kontakte os, hvis det de skulle blive bedt om at producere varer til nemlig.com, for så kan det i sidste ende blive nødvendigt at trække dem ud af virksomheden, siger han.

Han understreger, at endnu flere medlemmer af Fødevareforbundet NNF kan blive inddraget i konflikten, hvis de producerer varer til nemlig.com.