Jeg mener

1. maj: Fødevarearbejderne fortjener hæder for deres indsats

Mens store dele af det danske samfund har været lukket ned, har fødevarearbejderne troligt trukket i arbejdstøjet, trodset risikoen for smitte, og har dermed været med til sikre, at Danmark er kommet gennem krisen. De fortjener hæder og respekt for den indsats, fastslår Ole Wehlast i sin 1. maj-tale.

1. maj er igen i år mærket af coronaen.

Vi har ikke mulighed for at samles under lysegrønne bøgeblade og bruge dagen på at minde hinanden om de arbejdskampe, der fortsat mangler at blive vundet, og fejre de sejre vi har bag os.

Men derfor skal vi alligevel hylde det fællesskab, der giver os styrke.

Jeg sender en særlig hyldest til de fødevarearbejdere, der i den grad har taget deres tørn i det sidste år med coronakrise.

Da coronaen ramte landet, smøgede fødevarearbejderne ærmerne op og sikrede, at ingen kølediske løb tør for mælk, ost, kød eller brød. Og de sørgede samtidig for at holde fødevareproduktionen kørende, så Danmark – hele vejen gennem coronaen – har kunnet sælge danske fødevarer til hele verden.
Ikke bare til gavn for udenlandske ganer og maver – men også til gavn for den danske statskasse. Fødevarearbejderne fortjener hæder og respekt for deres indsats!

Se Ole Wehlasts 1. maj-tale her eller klik her og læs den