Foto af Martin Christensen
Nyhed

Danish Crown tilbyder gratis industrioperatør-uddannelse til medarbejdere

For første gang nogensinde sikrer Danish Crown, at medarbejdere kan blive uddannet industrioperatører med løn under forløbet, ligesom deltagerne er garanteret et industrioperatør-job bagefter. Fødevareforbundet NNF vurderer, at der kun bliver brug for flere med denne faglighed i fremtiden.

Danish Crowns arbejdspladser udvikler sig med hastige skridt i disse år i takt med, at virksomheden skruer markant op for mængden af teknologi og automation i produktionen. Derfor vil der i fremtiden også være brug for andre kompetencer, end der hidtil har været.

I fødevarebranchen får vi i fremtiden kun brug for flere, der kan kombinere fødevarehåndværket med håndtering af robotter eller anden form for automation.
- Per Hansen, forbundssekretær for Fødevareforbundet NNF

I stedet for at ansætte nye folk med de kompetencer, tilbyder Danish Crown for første gang nogensinde industrioperatør-uddannelsen til alle medarbejdere på de danske forædlingsfabrikker og slagterier, der har lyst, ligesom de involverede bliver garanteret et industrioperatør-job efter uddannelsen på deres nuværende arbejdsplads. 

- I fødevarebranchen får vi i fremtiden kun brug for flere, der kan kombinere fødevarehåndværket med håndtering af robotter eller anden form for automation. Hvis vi skal nå det mål, skal flere tage springet fra ufaglært til faglært. Her bliver der brug for en systematisk uddannelsesplanlægning, i et samarbejde i virksomheden. Det er til gavn for både branchen og den enkeltes arbejdsliv, siger Per Hansen, forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF.

Under uddannelsen får medarbejderne udbetalt et gennemsnit af deres normale løn, ligesom Danish Crown også betaler for kost og logi til dem, der bor langt væk fra skolen og transporten til de andre.

- Medarbejdere med denne kombination af fagligheder bliver utrolig vigtige på fremtidens slagterier og forædlingsfabrikker i Danish Crown. Det ser vi ingen grund til at søge efter udenbys som det første, når vi har dygtige medarbejdere, der kender til arbejdet med fødevarer, men mangler at få den tekniske del bygget oven på deres faglighed, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør for griseslagterierne i Danish Crown.

En fantastisk mulighed

Uddannelsen tager cirka to år for medarbejderne, og de skifter mellem at være på skoleophold på EUC Lillebælt i Fredericia og prøve de nye færdigheder af i praksis i industrioperatørstillinger i henholdsvis Ringsted, Blans, Horsens, Vejle og Holsted, hvor de 12 medarbejdere på det første hold er fra.

Uddannelsen ruster mig selvfølgelig bedre til arbejdslivet.
- Mikkel Bigum, slagteriarbejder hos Danish Crown

En af deltagerne er 26-årige Mikkel Bigum, som inden da arbejdede som slagter på aftenholdet i Blans. Da han så tilbuddet, var han ikke i tvivl.

- Jeg synes, det er en fantastisk mulighed, og et meget flot tilbud af Danish Crown. Uddannelsen ruster mig selvfølgelig bedre til arbejdslivet, men jeg kan også godt se, at det giver rigtig god mening for Danish Crown, at jeg og andre får suppleret vores faglighed med den her type kompetencer i takt med, at mængden af automation stiger, siger Mikkel Bigum.

Danish Crown oplevede langt flere ansøgere, end der var plads til det på det første hold. Derfor vil det næste hold starte i starten af september 2023, og det er forventningen, at flere hold vil følge i samme stil derefter.