Nyhed

Odense Marcipans medarbejdere holder modet oppe efter delvis hjemsendelse

På Odense Marcipan har alle medarbejdere i produktionen været delvist hjemsendt siden den 1. april, da virksomhedens salg gik nedad efter corona-pandemiens udbrud. Men det er ikke sådan at slå de fynske kolleger ud - de havde frygtet værre.
Peer Sørensen, tillidsrepræsentant Odense Marcipan
Peer Sørensen, tillidsrepræsentant Odense Marcipan

Hos Odense Marcipan afsætter de en pæn del af produktionen til caféer, restauranter, grænsehandlen samt landene Norge og Sverige. Alt det fik corona-krisen med et snuptag reduceret gevaldigt.

Derfor var det heller ikke noget chok for kollegerne på marcipanfabrikken, da de den 1. april fik beskeden om, at alle i produktionen fremover skulle arbejde tre dage om ugen og gå hjemme på dagpenge to dage om ugen.

 - De havde regnet ud, at vi ikke kunne fortsætte som normalt, og de havde frygtet fyringer, hvad vi jo heldigvis ser ud til at undgå. Så stemningen har egentlig været fin omkring tiltaget, forklarer fællestillidsrepræsentant Peer Sørensen.

Håber på at kunne rykke produktionen frem

På fabrikken er der et højt informationsniveau og Peer Sørensen synes, ledelsen har været gode til at informere medarbejderne på møder, når der har været noget nyt.

Han er også selv med i fabrikkens COVID-19-gruppe, og han er derfor helt opdateret, så han kan bringe information videre til kollegerne.

Senest har de fået at vide, at man forsøger at skubbe noget af julens produktion frem, så der måske snart bliver mere at lave. Men fremtiden er stadig usikker, og det kan Peer godt mærke på kollegerne.

 - Uvisheden er jo nok det værste. Der er da nogle, som er gode til at se det positive i at være hjemme to dage om ugen i det her dejlige vejr, men problemet ligger nok i, at ingen ved, hvornår vi er tilbage til normalen igen, siger han.

Nye tiltag er kommet for at blive

På fabrikken er de vant til et højt hygiejne-niveau, men siden corona-krisen blev en realitet, er der skruet yderligere op, og Peer Sørensen tror, at flere af tiltagene er kommet for at blive.

Han mærker en stor accept omkring de ændrede tiltag i kantinen og i omklædningsrummene, og kollegerne spritter hænder som aldrig før.

 - Jeg tror, at folk vil fortsætte med at spritte mere af og vaske hænder mange flere gange, når corona-krisen er overstået. De almindelige sygdomme som forkølelse og influenza er reduceret og dermed er sygefraværet det også, så det tror jeg bliver en lille, men positiv gevinst ved krisen, siger han.