Foto af Rune Evensen
Nyhed

Smagen af sommer: Forkæl flutet eller de nye kartofler med rygeostsalat

Når tillidsrepræsentant hos Løgismose Thomas Jensen serverer sin rygeostsalat, ringer gæsterne efterfølgende og efterlyser opskriften. Her deler han de fem ingredienser og fremgangsmåden.

– Det er mindre end tre uger siden, at en af vores venner ringede og spurgte: ”Hvordan er det nu, den opskrift på rygeostsalat er?” siger Thomas Kirkegaard Jensen, der er tillidsrepræsentant på Løgismoses mejeri i Nr. Broby på Fyn.

Der tænkte jeg: ”Den var sagomelme god!”
- Thomas Jensen, tillidsrepræsentant

Første gang, han selv fik smag for rygeostsalaten, var til en julefrokost hos nogle venner:

– Der tænkte jeg: ”Den var sagomelme god!”

Så da Thomas i 2015 blev ansat hos Løgismose, der blandt andet producerer rygeost, gik han i gang med at eksperimentere med salaten, som han ikke havde kunnet få ud af hovedet siden.

– Jeg er egentlig ikke den store rygeostspiser, men når man får lavet det som salat, så synes jeg, den er rigtig god – især til kiks og franskbrød. Den kan jo bruges i flere forskellige versioner. Vi serverer den også til julefrokoster, hvor vi slutter med en osteanretning, og der er salaten et stort hit hos både børn og voksne.

Et særligt kammeratskab

Det er noget helt andet end rygeost og mejeriprodukter, som Thomas Kirkegaard Jensen har arbejdet med i størstedelen af sit 58-årige liv.

Oprindeligt er han uddannet pølsemager fra slagteriet i Fåborg og har været slagteriarbejder i 34 år, men da slagteriet lukkede, søgte han ud til Løgismose. 

Det har været godt for mig at komme ud til Løgismose og prøve noget andet.
- Thomas Jensen, tillidsrepræsentant

Det har været en stor, men god forandring for ham.

– Slagteriet er en institution, man lever i og er en del af. Det kammeratskab og sammenhold, man har, synes jeg, er helt fantastisk. Men det er også hårdt arbejde, så det har været godt for mig at komme ud til Løgismose og prøve noget andet, siger han og fortsætter:

– Selvfølgelig var der mange ting, jeg lige skulle lære. Men det kammeratskab, der er herude, er også specielt. Jeg har nogle rigtig gode kollegaer, og vi har en god omgangstone, siger Thomas, som også har gjort en stor indsats for at samle kollegaerne i Fødevareforbundet NNF.

Rygeostsalat

Ingredienser

200g rygeost 

150g fraiche eller creme fraiche 

20g mayonaise

100g radiser (gem en eller to til pynt)

1 lille bundt purløg (gem lidt til pynt)

Salt/peber

Sådan gør du:

Kom rygeost, fraiche og mayonnaise i en skål og rør det sammen.

Hak radiserne i små tern, hak purløg og kom i skålen med rygeostsalaten.

Smag den til med salt og peber, til den er, som du godt kan lide den.

Skær et par radiser i tynde skiver og pynt rygeostsalaten med radiserne og finthakket purløg.

Spis salaten på flute, franskbrød og kiks eller til nye kogte kartofler.

Velbekomme