Foto af Rune Evensen og Mostphotos
Nyhed

Smagen af sommer: Sådan griller du din pølse og steger din bøf perfekt

For mange har bøffer og grillpølser en fast plads på grillen. Her får du slagterens bedste tips til at stege kødet, så det bliver, som du kan lide det.

- Jeg synes, det er vigtigt at forsalte bøffen, inden den kommer på grillen. Det trækker lidt væske ud, men det mørner også kødet. Faktisk hedder det at gourmetsalte.

Forklaringen kommer fra 25-årige Malene Lindgaard Skov Sørensen. Tjekker man hendes baggrund, er hun værd at tage imod råd fra. Sidste år blev hun nemlig uddannet som Danmarks første gourmetslagter med speciale i delikatesse, butik og pølsemageri. Endda både med en søvmedalje og ros.

I dag arbejder hun i Super Brugsen Søndersø på Fyn, hvor hun nyder kundekontakten og det at skære kød. Her giver hun også meget gerne gode råd til kunderne, når de spørger til tilberedning.

- Det gør mig glad at hjælpe folk med at opnå det bedste resultat med de produkter, de køber hos os. Når det kommer til grillpølser og bøffer, så er der selvfølgelig forskel på kvaliteten, og vi kommer ikke udenom, at det betyder noget. Men korrekt tilberedning har meget at siger, forklarer hun.

MALENES GRILLTIPS

Bøffer

Når jeg skal stege en bøf, uanset om det er på grill eller pande, tager jeg bøffen ud af køleskabet en time før. Hvis bøfferne kommer lige fra køleskabet, får de et chok, når de rammer den høje varme. Det betyder, at de typisk smider væsken, og så de risikerer at blive seje.

Jeg kommer salt og peber på kødet på begge sider inden stegningen. Det trækker lidt salt ud, men det mørner også bøfferne.

Jeg starter med at stege bøfferne ved høj varme på begge sider. Bagefter flytter jeg dem til et sted på grillen med lavere varme og steger dem færdigt. Hvor længe de skal have, kommer meget an på tykkelsen. Jeg vil altid anbefale at købe kødet i god kvalitet. Spørg din lokale slagter, hvad han eller hun vil anbefale.

Grillpølser

Folk har meget forskellige holdninger til, hvordan en grillpølse skal være. Nogen vil have den branket, og andre synes næsten ikke, den skal have rørt grillen. Jeg anbefaler selvfølgelig at købe pølserne hos en slagter, hvor kødkvaliteten er høj, og du kan få nogle andre smage og sammensætninger, end du plejer.

Det vigtigste er, at du placerer din pølse på midten af grillen. Den skal ikke have for direkte varme, for ellers bliver den brændt udenpå og kold indeni.

Det er svært at sige, hvor lang tid grillpølsen skal stege, for det afhænger af tykkelsen. Er det en god, tyk frankfurter, skal den formentlig have mellem 10 og 15 minutter.