Nyhed

25.000 kroner til værdigt trængende børn

Fødevareforbundet NNF donerer 25.000 kroner til Julemærkehjemmet Kildemose ved Ølsted i stedet for at sende julekort. Og her falder pengene på et tørt sted

Fødevareforbundet NNF donerer 25.000 kroner til Julemærkehjemmet Kildemose ved Ølsted i stedet for at sende julekort. Og her falder pengene på et tørt sted

Af Emilia Maria van Gilse

Det smukke hus putter sig ind i skrænterne ned mod vandet. Udenfor er der pyntet op med gran og nisser, og Julemærkehjemmet Kildemose ved Ølsted ligner på alle måder et sted, man har lyst til at opholde sig.

Og det er lige hvad 24 børn i alderen 6 – 14 år gør lige i øjeblikket. De har alle fået mulighed for et 10 ugers ophold på Julemærkehjemmet, fordi de tumler med nogle ting i deres hverdag, der gør deres liv lidt sværere end andre børns.

Julemærkehjemmene er kendt for at hjælpe børn, der lider af overvægt, men faktisk er overvægten ofte kun en del af børnenes problemer:

-De er meget ensomme. Det er børn, der tit har svært ved at få venner, og som måske har været udsat for mobning. Overvægten spiller ofte en rolle, men det er ikke kun der stenene trykker.

Derfor handler et ophold på et Julemærkehjem heller ikke kun om sund kost og motion, men lige så meget om at give børnene et skud selvtillid, og hjælpe dem til at få venner, når de kommer hjem igen, forklarer leder Lene Schou.

Ingen offentlig støtte
Der er fire Julemærkehjem i Danmark, og de hjælper hvert år cirka 700 børn.

Julemærkehjemmene finansieres af Julemærkefonden, der samler pengene ind ved salg af det kendte Julemærke. Fonden modtager ikke støtte fra det offentlige, bortset fra et mindre beløb fra Sundhedsministeriet og fra Tips- og Lottopuljen. Derfor tager fondene og Julemærkehjemmene med kyshånd imod donationer fra private, virksomheder, organisationer og så videre:

-Julemærkehjemmene gør en uvurderlig indsats for børnene. Og desværre må vi erkende, at der stadig er alt for mange børn i Danmark, der på en ene eller anden måde ikke får den opvækst de har krav på. Et ophold på et julemærkehjem kan gøre en kæmpemæssig forskel i et barns liv, og vi i Fødevareforbundet NNF er stolte over at kunne bidrage til dette arbejde, forklarer Ole Wehlast.

Han opfordrer samtidig andre til også at støtte det gode formål:

-Vi har et fælles ansvar i Danmark for, at så mange som muligt har det så godt som muligt. Har man overskud til det, kan man donere et beløb, eller man kan købe et ark Julemærker og sende et julekort til dem, man har kær. På den måde breder juleglæden sig!

Læs mere mere om det store arbejde Julemærkehjemmene laver, samt hvordan man kommer i betragtning til et ophold på et af Julemærkehjemmene på Julemærkefondens hjemmeside: www.julemaerket.dk