Nyhed

Skatteminister:Tag den nødvendige dialog om sukker- og fedtafgifters konsekvenser for beskæftigelsen !

Thor Möger Pedersen bør revurdere sukker-og fedtafgifternes ødelæggelse af danske arbejdspladser, efter det er kommet frem, at skatteministeren ikke selv tror på, at afgifterne påvirker forbruget, men bare flytter indkøbet til vores nabolande.

Af Mogens Eliasen

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) har i et svar til Folketinget oplyst, at han vurderer, at de forøgede sukkerafgifter vil koste 390 danske arbejdspladser og forøge grænsehandelen med næsten 1 milliard kroner. Tabet af arbejdspladser vil efter skatteministerens vurdering komme i detailhandelssektoren og ikke ramme de danske slikproducenter.

Fødevareforbundet NNFs forbundsformand Ole Wehlast er langt fra enig i denne vurdering fordi de danske producenter af fødevarer bliver pålagt store afgifter, der både fordyrer varerne med afgiften og betyder store administrative omkostninger.

-Vi har forsøgt at komme i dialog med skatteministeren om den katastrofale udformning af fedtafgiften, men det har hidtil ikke været muligt. Det er meget skuffende, at regeringens tale om dialog og inddragelse åbenbart ikke omfatter skatteområdet, siger Ole Wehlast.

-Vi frygter alvorlige konsekvenser for beskæftigelsen af vores medlemmer. Og når skatteministeren vurderer, at de forøgede afgifter alligevel ikke påvirker forbruget, men bare flytter indkøbet til vores nabolande, hvad er så begrundelsen for at lægge afgifterne netop på de varer som vores medlemmer producerer?

-Der er behov for en dialog om en gennemgribende gennemgang af det danske afgiftssystems påvirkning af produktion og beskæftigelse, og det vil vi meget gerne tale med skatteministeren om.