Foto af Rune Evensen
Nyhed

Brian er nomineret til Årets TR: Jeg altid sagt min mening

Brian Vestergaard er blandt de fem finalister til Årets TR. Han er fællestillidsrepræsentant for 1.100 slagteriarbejdere på Danish Crowns slagteri i Blans.
Få artiklen læst op
0:00

Når A4 Medier den 25. november kårer årets tillidsrepræsentant i DR's Koncerthus, er Brian Vestergaard fra Danish Crown-slagteriet i Blans blandt de fem finalister til prisen. De er udvalgt blandt 328 indstillede kandidater.

Brian Vestergaard er til daglig fællestillidsrepræsentant for de 1.100 medlemmer af fødevareforbundet NNF, som hver uge slagter omkring 62.000 grise på slagteriet. Et hverv den 48-årige slagteriarbejder har bestridt i 14 år.

Han lægger over for A4 Medier ikke skjul på, at han er beæret over nomineringen.

- Det er ikke hver dag, man får sådan en nominering, så det ville jo være et kæmpe skulderklap for mig at rende med titlen. Det ville jeg blive meget stolt over, siger Brian Vestergaard til mediet.

- Men jeg synes jo bare, at jeg passer mit arbejde. Det vigtigste for mig er, at mine kolleger er glade og tilfredse. Når de er det, kan jeg gå hjem med et smil, tilføjer han.

Kollegerne betyder alt for Brian Vestergaard. Han kender stort set navnene på samtlige 1.100 medarbejdere i Blans.

- Det er dem, der har valgt mig og et eller andet sted, er det jo dem, der er mine arbejdsgivere. Det er dem, jeg skal servicere hver eneste dag, fortæller Brian Vestergaard.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Der er ingen tvivl om, at den erfarne tillidsmand nyder stor respekt blandt medarbejderne hos Danish Crown. Brian Vestergaard fremhæves som en ansvarlig tillidsmand med stor kampgejst.

- Der er ikke noget, der går Brians næse forbi. Der er ikke nogen problemer, der er for store eller for små. Han vil vinde en sag. Det er meget karakteristisk for Brian, fortæller kollegaen Kaj Neumann.

Ole Carlsen, der er chef for Brian Vestergaard, supplerer.

- Der er stor respekt for ham blandt medarbejderne, fordi Brian ikke glemmer tingene. Han er rimelig vedholdende, det som jeg også kalder stædig med et lille smil på læben. Men altid i en god tone, altid fagligt, altid sagligt, siger han.

Har altid sagt sin mening

Brian Vestergaard er opvokset i Broager nær Blans, og han begyndte i lære hos Danish Crown i 1988. Siden 2007 har han været fællestillidsmand på fuldtid, ligesom han er formand for tillidsmandskollegiet for virksomhedens danske slagterier.

Tillidsmanden sidder derfor med ved forhandlingsbordet, når Fødevareforbundet NNF forhandler overenskomster hvert tredje år.

Det har ikke været en del af planen for Brian Vestergaards at gøre karriere i fagbevægelsen, men udviklingen er sket helt naturligt.

- Jeg har nok aldrig været så tilbageholdende. Jeg altid sagt min mening. Men det er sket på en ordentlig og sober måde i forsøget på at finde løsninger. Det er nok derfor, at jeg er havnet her i dag, siger Brian Vestergaard til A4 Medier.

Han er glad for, at A4 Medier sætter fokus på vigtigheden af tillidsrepræsentanterne.

- Det er os, der har kontakten mellem kollegaer, arbejdsgiver og fagforening. Vi er alle afhængige af hinanden, og derfor skal samarbejdet fungere godt, fortæller Brian Vestergaard.

DE FEM NOMINEREDE TIL ÅRETS TR 2021

Louise Westergaard

Inge Grud Madsen

René Bøhm Jensen

Charlotte Madsen

Brian Vestergaard