Artikel

Danish Crown tilbyder nu sine ejere at låne penge til nye slagtegrisestalde, og det får rosende ord med på vejen fra næstformanden i Fødevareforbundet NNF.

Efterspørgslen efter dansk grisekød er høj, men manglen på slagtesvin forhindrer Danish Crown i slagte de grise, der egentlig er kapacitet til. Derfor sætter koncernen nu 200 mio. kr. af til at låne ejerne penge til nye slagtesvinestalde. Det vækker glæde hos Fødevareforbundet NNF.

- Det her er en positiv nyhed. Det vil forhåbentlig resultere i flere slagtesvin, så vi kommer tættere på at udnytte slagteriernes fulde kapacitet, siger næstformand Jim Jensen.

Han mener, at flere slagtesvin vil være til gavn for alle i branchen.

- Det vil betyde, at der bliver mere at lave for vores medlemmer, og at Danish Crown kan sælge mere kød til kunderne. Det er også positivt for svineavlerne, for de får rigtig gode penge for deres kød i øjeblikket. Og så har de en åbenlys interesse i, at deres andelsselskab kører for fuld kraft og ikke har en uudnyttet kapacitet. Alle bliver rigere, hvis vi kan udnytte kapaciteten bedre, siger Jim Jensen.

Danish Crowns initiativ løser ikke alle branchens udfordringer, men det er et skridt i den rigtige retning, mener næstformanden.

- Vi har brug for flere initiativer, der bakker op om produktionen af slagtegrise, men jeg vil gerne kvittere for, at Danish Crown handler på det her, siger han.

Danish Crown forklarer selv tiltaget med, at det har været svært for landbruget at låne penge siden finanskrisen - særligt til stalde til slagtegrise. Det har afskåret bønderne fra at lave tiltrængte investeringer. Det kan det nye initiativ til at afhjælpe.