Nyhed

Ny beskæftigelsesminister besøger Fødevareforbundet NNF Østjylland

Henrik Dam Kristensen (S) besøgte Fødevareforbundet NNF Østjylland få dage før han blev udnævnt som ny beskæftigelsesminister

Henrik Dam Kristensen (S) besøgte Fødevareforbundet NNF Østjylland få dage før han blev udnævnt som ny beskæftigelsesminister

Den kommende valgkamp var et af temaerne, da Henrik Dam Kristensen, folketingsmedlem for Socialdemokraterne i Østjylland tidligere på ugen besøgte Fødevareforbundet NNF Østjylland.

Henrik Dam Kristensen mødtes med formand Kjeld Nielsen og næstformand Flemming Hansen.

Man kan få indtrykket af, at Socialdemokraterne anser Dansk Folkeparti for at vær hovedfjenden, lød det fra Fødevareforbundet NNF Østjylland og påpegede, at kampen især skal stå mod Venstre.

Dansk Folkepartis mange løfter

Henrik Dam Kristensen kunne kun erklære sig enig i, at det især er Venstres planer, man skal forholde sig til.

For Venstres synspunkter vil jo være i fokus, hvis valgets resultat bliver en borgerlig regering, forVenstre er på nuværende tidspunkt det eneste alternativ der er, til en fortsættelse af den nuværende socialdemokratiske regering.

Men det har været nødvendigt at gøre opmærksom på Dansk Folkepartis utroligt mange løfter, som der aldrig anvises finansiering for. 170 milliarder kroner er der udstedt løfter for.

Dagpengereformen blev naturligvis også berørt.

Det må erkendes, at situationen er låst fast på denne side af et valg til Folketinget.

Henrik Dam Kristensen orienterede om Socialdemokraternes holdning, sådan som den er blevet udtrykt på den netop afholdte kongres.

Mere plads i staldene

Ledigheden blandt fødevarearbejdere i Østjylland er lige knap fire procent, hvilket er lidt under gennemsnittet for danske lønmodtagere. 

I den seneste tid har der været stor opmærksomhed om udviklingen på slagterierne.

1.400 af Fødevareforbundet NNF Østjyllands medlemmer arbejder hos Danish Crown. Det gør at man sårbar, hvis flere svin i fremtiden skal slagtes i Tyskland. Fødevareforbundet

NNF kunne godt tænke sig, at der blev firet lidt på lovgivningens krav om plads i svinestaldene.

Her er Venstre lydhør for Fødevareforbundet NNF's ønske, mens Socialdemokraterne er imod.

Kultur- og sprogforskelle

På arbejdspladserne kan der være problemer med kultur- og sprogforskelle.

Der er eksempler på arbejdspladser, hvor kun 40 % er etniske danskere.

Det giver problemer blandt andet med sikkerheden på arbejdspladsen.

- Jeg fik en god opdatering om situationen på nogle vigtige arbejdspladser og i det hele taget den fordomsfri drøftelse af faglige og politiske emner. Det var meget nyttigt, skriver Henrik Dam Kristensen på henrikd.dk