Foto af Colourbox / arkivfoto
Nyhed

Snekaos har skabt slagtepukkel på en kvart million grise i Danish Crown

Slagteriarbejdere blev sneet inde eller fanget i trafikken, mens leverancerne af grise også blev voldsomt udfordret under sidste uges snekaos.

Grise, der ikke kunne komme frem, og medarbejdere, der hverken kunne komme ud eller hjem. Det voldsomme vejr i årets første uge skabte store udfordringer for slagterierne - ikke mindst i Horsens.

- Det har været ret ekstremt, siger fællestillidsrepræsentant Morten Sinnet Grau.

Vejret gav store problemer med at få grise at slagte, fordi dyretransporterne ikke kunne afhente grisene hos landmændene.

- Grisene er ude på landet, og det er ikke lige det første sted, der bliver ryddet for sne, siger Morten Grau.

Vejrudsigten sagde slet ikke, at det skulle komme helt herned. Alle blev totalt taget på sengen.
- Morten Sinnet Grau, fællestillidsrepræsentant, DC Horsens

Da uvejret ramte landet onsdag den 3. januar mødte langt de fleste medarbejdere ellers ind som normalt. Først på dagen var der kun var meget lidt sne i Horsens, og meldingerne fra meteorologerne gav heller ikke anledning til den store bekymring.

- Vejrudsigten sagde slet ikke, at det skulle komme helt herned. Alle blev totalt taget på sengen, siger Morten Sinnet Grau.

Fanget i bilen i mere end et døgn

I løbet af onsdagen stod det dog klart, at mange medarbejdere kunne få problemer med at komme hjem, fortæller tillidsrepræsentanten. Det drejede sig ikke mindst om de mange medarbejdere, der bor i Randers eller nordligere.

- Folk blev bekymrede og mange fik lov at tage tidligt hjem. Nogle af dem, der tog tidligt herfra, blev fanget og var først hjemme 25 timer senere, siger han.

Nogle af dem, der tog tidligt herfra, blev fanget og var først hjemme 25 timer senere.
- Morten Sinnet Grau, fællestillidsrepræsentant, DC Horsens

Udfordringerne fortsatte torsdag, hvor der ikke kun manglede grise, men også medarbejdere, da mange nu var blevet sneet decideret inde. Det betød, at der blot blev slagtet 6.400 grise på landets største slagteri mod de 17.500, der var planlagt.

Den spektakulære situation har resulteret i en stor pukkel på 259.000 udsatte grise i Danish Crown. Der er derfor planlagt overarbejde den kommende lørdag samt i uge fire og ni.

- Det er mere end en uges slagtning, vi er bagud, siger Morten Sinnet Grau med henvisning til, at den oprindelige plan for denne uge lød på 234.000 slagtninger på tværs af Danish Crowns slagterier.