Foto af Rune Evensen
Nyhed

OK23: De forhandler din overenskomst: Morten Øksbro

- Jeg glæder mig helt vildt til at være med, siger Morten Øksbro. Han er tillidsrepræsentant i Bilka Kolding og for første gang en del af det forhandlingsudvalg, der forhandler overenskomst med Dansk Erhverv.

Morten Øksbro er gourmetslagter og har været tillidsrepræsentant i Bilka Kolding siden slutningen af 2019. I 2021 blev han valgt til forhandlingsudvalget, der forhandler overenskomsten mellem Fødevareforbundet NNF og Dansk Erhverv, så det er første gang, han er en del af forhandlingerne.

Hvordan har du det med at være en af dem, der forhandler overenskomst?

- Der er selvfølgelig et forventningspres fra kollegerne, men det har jeg det fint med.

- Jeg har opbakning fra mine kolleger, og det er jeg glad for. Man er ikke noget som tillidsrepræsentant, hvis man ikke har den opbakning. Kollegerne viser en tillid, når man sidder i forhandlingsudvalget, og det er noget, jeg har stor respekt for.

Hvordan har du forberedt dig?

- Jeg har forsøgt at følge med i, hvad de laver af forlig på andre områder og især sat mig ind i, hvad i gennembrudsforliget på industriområdet. Det indeholder nogle interessante ting, vi kan bruge, når vi skal forhandle.

Hvilke forventninger har du til forløbet?

- Det er første gang, jeg er med, så ved ikke helt, hvad jeg skal forvente.

- Jeg prøver at snakke lidt med kolleger, og deres forventning er, at der skal komme noget på lønnen. Det er det, der fylder mest.

- Det bliver spændende, og jeg glæder mig helt vildt til at få lov at med. Forhåbentlig kommer vi også ud med et godt resultat. Det tror jeg på. Jeg tror også, at det bliver hårdt. Det kan blive mange timer, man forhandler.