Nyhed

OK23: De forhandler din overenskomst: Janus Ravn Eriksen

- Jeg er føler en form for ærefrygt, siger Janus Ravn Eriksen fra Kruså Mejeri. Han er en del af forhandlingsudvalget på mejeriområdet og dermed med til at forhandle overenskomsten.

Janus Ravn Eriksen er mejerist på Kruså Mejeri, hvor han har været tillidsrepræsentant i fire år. Han blev valgt til forhandlingsudvalget for mejerioverenskomsten i 2021. Det er således første gang, han er med til at forhandle overenskomst.

Hvordan har du det med at være en af dem, der forhandler overenskomst?

- Jeg føler det som et stort ansvar og en stor ære. Jeg er føler måske også en form for ærefrygt. Nu er det mig, der har den. Det er mine kolleger, der skal måle og veje det, jeg kommer med. Jeg skal stå på mål for det.

- Samtidig prøver jeg ikke bare at tænke på, hvad der vil være godt for mig eller mit mejeri, men at repræsentere hele mejerigruppen. Jeg skal tænke på, hvad der vil være godt for os alle sammen.

- Jeg kom med i forhandlingsudvalget for at komme med en gnist og nye øjne på tingene, og jeg føler mig virkelig godt modtaget. De andre siger ikke bare ’det har vi prøvet’, men lytter til mine ideer, selvom det er første gang, jeg er med.

Hvordan har du forberedt dig?

- Vi har holdt en masse formøder, hvor vi har gennemgået hele overenskomsten. Jeg har også haft samtaler med konsulenterne i Fødevareforbundet NNF, der er gode til at klæde mig på og til at sætte ord på de tanker, jeg har. Og så følger jeg de andre forhandlinger i medierne.

- Rigtig meget handler om erfaring, og der må jeg læne mig op ad de andre.

Hvilke forventninger har du til forløbet?

- Jeg har nærmest ingen forventninger. Jeg synes, at det virker som svære forhandlinger, fordi afskaffelsen af store bededag blev smidt ind i det. Jeg prøver at forklare kollegerne, at store bededag er noget politisk, og det her er en forhandling. Så det skal adskilles. Det ændrer ikke på, at resultatet bliver forvasket og forvirret af, at de (politikerne red.) har dummet sig med store bededag.