Nyhed

Ny analyse: Slagteriarbejdere er hårdest ramt af senere pension

Ansatte på slagterier, mejerier og i resten af fødevareindustrien er dem, der vil blive ramt hårdest af en højere pensionsalder. Fødevareforbundet NNF foreslår, at ikke alle skal kunne trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet samtidig

Ansatte på slagterier, mejerier og i resten af fødevareindustrien er dem, der vil blive hårdest ramt af en højere pensionsalder viser ny analyse. Fødevareforbundet NNF foreslår, at ikke alle skal kunne trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet samtidig

En ny analyse fra Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd (AE) viser, at en senere tilbagetrækningsalder fra arbejdsmarkedet vil ramme de ansatte i fødevareindsutrien særdeles hårdt.

Det fortæller Ugebrevet A4 tirsdag den 13. september.

- Vi kan se, at mange slagteriarbejdere allerede nu er nedslidte før pensionsalderen, så hæver man den yderligere, vil man frygte, at de bliver endnu mere nedslidte, siger Emilie Agner Damm, analytiker hos AE-rådet til Ugebrevet A4.

Analysen viser, at ansatte i fødevareindustrien er udsat for dobbelt så mange arbejdsskader som andre lønmodtagere. Det er særligt de ældre kolleger, der udsættes for arbejdsskader.

Samtidig er medlemmerne af Fødevareforbundet NNF's a-kasse er storforbrugere af efterlønnen. Faktisk er det den gruppe, der hyppigst benyttter sig af efterlønnen.

Læs: Slagteren holder ikke helt til pensionen hos Ugebrevet A4

Tilbagetrækning skal ikke afhænge af alder

I Fødevareforbundet NNF er man bekymrede.

Fagforbundet mener, at løsningen er en differentieret tilbagetrækning, så det ikke kun er alder, men også hvor længe man har været på arbejdsmarkedet, og hvilke brancher man har arbejdet i, der afgør, hvornår man kan trække sig tilbage.

- Tilbagetrækningen burde ikke afhænge af alder, men af hvor længe man har været på arbejdsmarkedet. Og tro mig, har man arbejdet 45 år på et slagteri, så er man godt træt og slidt, siger forbundsformand Ole Wehlast blandt andet til Ugebrevet A4.