Foto af Forbundsformand for Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast, miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larse og tillidsrepræsentant på Odense Marcipan Peer Sørensen er alle tre meget tilfredse med den fælles danske fødevarefortælling
Nyhed

Velkommen til vores fælles fødevarefortælling

Den fælles danske fødevarefortælling er et vellykket samarbejde mellem aktørerne i den danske fødevareklynge, lyder det fra Fødevareforbundet NNF.

Den fælles danske fødevarefortælling er et vellykket samarbejde mellem aktører i den danske fødevareklynge, lyder det fra Fødevareforbundet NNF. 

Forbundsformand for Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast blev i foråret 2014 kontaktet af den daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Hun skulle nedsætte en styregruppe, der skulle stå bag projektet 'Den fælles danske fødevarefortælling' og ville gerne have en repræsentant for fødevarearbejderne med i gruppen.

Tillidsrepræsentant på Odense Marcipan Peer Sørensen har derfor været med at formulere den fælles fortælling om danske fødevarer, som blev præsenteret af erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) på et pressemøde onsdag den 14. december.

- Jeg har lagt vægt på, at en værdi i dansk fødevareproduktion er bæredygtighed. Det kan jeg se er kommet med i den samlede rapport. Jeg havde gerne set, at der også var lagt mere vægt på vigtigheden af at sikre og udvikle de danske fødevarearbejderes kompetencer, men i hovedtræk er jeg tilfreds med rapporten og stolt over at have været med i arbejdet omkring den, siger Peer Sørensen.

Esben Lunde Larsen: Fødevarearbejderne er fundamentet

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen understreger, at de danske fødevarearbejdere spiller en væsentlig rolle i den fælles fødevarefortælling:

- De er helt centrale aktører. Dels fordi de forarbejder råvarerne til de færdige produkter, og dels fordi de er ambassadører for den danske fødevareproduktion. De er en vigtig ressource. Jeg tror, at de vil opleve at søsætningen af den fælles fødevarefortælling vil få stor betydning for dem. Et vigtigt mål for indsatsen er jo at øge antallet af arbejdspladser i den danske fødevareklynge, forklarer ministeren.

Ole Wehlast håber, at ministeren får ret:

- Vi har bakket op om arbejdet med den fælles fødevarefortælling lige siden, ideen blev lanceret af den daværende socialdemokratiske regering. Jeg vil gerne rose de efterfølgende regeringer for at holde fast i arbejdet. En af de helt klare styrker har været, at alle parter har sat sig ned og samarbejdet. Og jeg mener, at det er helt afgørende, at opgaven med at sikre og øge antallet af arbejdspladser i den danske fødevareproduktion, sker i et bredt samarbejde. Jeg er derfor glad for, at det arbejde, der nu skal i gang med at udbrede den danske fødevarefortælling, også sker i et bredt samarbejde mellem ministerier, virksomheder og interesseorganisationer. Det er et stærkt udgangspunkt for at komme ordentligt i mål.

Læs rapporten: Den fælles danske fødevarefortælling.