Nyhed

Jensen's Køkken satser på flere fastansatte

Uddannelse sikrer flere fastansættelser og dygtige medarbejdere hos Jensen's Køkken i Struer. Nu bliver der brugt halvt så mange ferieafløsere i højsæsonen end tidligere

Uddannelse sikrer flere fastansættelser og dygtige medarbejdere hos Jensen's Køkken i Struer. Nu bliver der brugt halvt så mange ferieafløsere i højsæsonen end tidligere 

På Jensen's Køkken i Struer ansatte man tidligere omkring 30 afløsere i højsæsonen om sommeren.

Den ordning er man gået væk fra. Nu er det omkring 15, fordi man har fastansat flere permanent.

- Når lavsæsonen begynder efter skolernes efterårsferie kommer de ansatte på kurser i hold. På den måde er der altid en stab på virksomheden til at klare den daglige produktion, mens kollegerne dygtiggør sig på kurser, siger tillidsrepræsentant Lars Thulstrup, der er idemanden til ændringen.

Tidligere gav de mange ferieafløsere problemer, blandt andet, fordi de skulle gennem en oplæring. Men det er der også ændret på.

- Vi har et utrolig godt samarbejde med en fast kontaktperson i Struer Kommune. Hun kender vores virksomhed og ved, hvor mange afløsere vi skal bruge. Det antal ledige bliver så opfordret til at komme på kursus, hvor de blandt andet lærer om hygiejne, hvad arbejdet på Jensen's Køkken går ud på og så videre, inden de tiltræder, siger Lars Thulstrup. 

Medarbejdere bliver ansat på lige vilkår med alle andre og har så en sæson til at gøre opmærksom på sig selv og hvor godt de arbejder.

Flere ferieafløsere er også fortsat i en fastansættelse. 

Kan ikke undgå afskedigelser

- Men selv om medarbejderne tilbydes kurser og lignende i lavsæsonen, så kan vi ikke helt undgå afskedigelser. Det er bare ikke så mange, som tidligere, siger Lars Thulstrup, der foruden at være tillidsrepræsentant også varetager hvervet som arbejdsmiljørepræsentant.

Jensen's Køkken er en del af Jensen Food Group, der bl.a. driver Jensens Bøfhus.

- Da vi blev etableret i Struer i 2000 var vi forsyningsled med alt til bøfhusene: fra servietter, lys, duge til bøffer, salater og sovser. I dag koncentrerer vi os udelukkende om fødevarerne, lige som logistikken til restauranterne og detailhandelen ligger i hænderne på en ekstern leverandør. Vi koncentrerer os om det, vi er virkelig gode til, nemlig fødevaredelen.

Der er i dag omkring 37 ansatte i produktionen, som møder ind på forskellige tidspunkter.

De første klokken 03,30 og de sidste klokken 7.

- På den måde er det et flow i produktionen Ingen skal vente med at komme i gang med arbejdet, siger han.

Der produceres mellem 40 til 60 tons sovs om ugen, hvor whisky-, bearnaise- og favoritsovsene er det mest populære.

- I dag kan du også købe vores forskellige sovse og bl.a. pulled meat, mørbrad og spareribs i detailhandelen. Det blev en realitet efter opfordring af kunderne i Jensens Bøfhus. De ville gerne kunne lave et lige så lækkert måltid hjemme, som de får på en af restauranterne, fortæller Lars Thulstrup.

Udvikler hele tiden nyt

På Jensen's Køkken udvikler man hele tiden nyt. Eksempelvis er danskerne blevet meget glade for pulled kød, specielt pork og kylling.

- Vi lancerer også nye typer sovse. Chilibearnaise og hollandaise er meget populære, men vi laver også andre sove, bl.a. brun, rødvin og andesovs Der skal være noget for enhver smag.

Lars Thulstrup siger, at for år tilbage sluttede sæsonen nærmest fra den ene dag til den næste.

Sådan er det ikke mere og det skyldes, at danskerne er meget glade for at grille og gerne gør det hele året.

- Det betyder meget for beskæftigelsen hos os, hvor alle er ansat på samme vilkår, siger Lars Thulstrup.

Der bliver tænkt på medarbejdernes ve og vel på virksomheden.

De ansatte har et personalesalg, rabat til Jensens Bøfhus, frugtordning, tilbud om massage, fællesspisning en gang om måneden og familiedag hver andet år.