Foto af Lasse Lagoni
Nyhed

Bagerlærlingen Julie vil på podiet til EM

Julie Victoria Schier Kirkegaard har trænet 10-15 timer dagligt for at indfri drømmen om at ende helt i toppen blandt Europas bedste unge bagere ved EuroSkills.
Julie Victoria Schier Kirkegaard ved DM i Skills 2023, som hun vandt for andet år i træk.
Julie Victoria Schier Kirkegaard ved DM i Skills 2023, som hun vandt for andet år i træk.

Hun låste sig ind på skolen tidligt om morgenen inden elever og undervisere mødte ind, og hun er blev til længe efter, de tog hjem. I halvanden måned har 23-årige Julie Victoria Schier Kirkegaard knoklet fra morgen til aften i bageriet på skolen UCH i Holstebro. Her har hun dedikeret al sin tid til at forberede sig til bagerkonkurrencen ved EM for erhvervsuddannelser, EuroSkills, der løber af stablen den 6.-9. september.

- Jeg har fået nøglen til skolen og til bageriet, hvor jeg har arbejdet 10-15 timer dagligt. I starten eksperimenterede jeg, og efterhånden som konkurrencen er kommet nærmere, har jeg fokuseret på enkelte produkter og gjort dem perfekte, siger hun.

Jeg satser stort på top-tre. Jeg vil rigtig gerne på podiet.
- Julie Victoria Schier Kirkegaard, deltager ved EuroSkills

Den megen træning har også betydet, at hende læreplads, Bageriet Løgten og Hornslet i Skødstrup, har måttet undvære hendes arbejdskraft. Heldigvis støtter de fuldt op om den unge bagers ambitioner.

- Der har været kæmpe opbakning, og det er jeg supertaknemmelig for. Min mester har tidligere selv konkurreret, så han forstår, hvad jeg vil. Og han ved, hvor dygtig jeg er. Det samme gælder mine kolleger, der altid hjælper, hvis jeg har spørgsmål, siger hun.

Satser på top tre

Det er med både spænding og nervøsitet, at Julie tager afsted for at være en blandt de i alt 600 unge, der dyster i 43 fag ved EuroSkills. Og så er det med store ambitioner.

- Jeg satser stort på top-tre. Jeg vil rigtig gerne på podiet, siger hun.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Julie har kvalificeret sig til europamesterskabet ved at vinde det danske mesterskab for bagerelever ved DM i Skills 2023. Faktisk vandt Julie også DM i 2022 og skulle derfor have repræsenteret Danmark ved VM samme år, men turen blev aflyst på grund af corona.

- Det var virkelig ærgerligt, at det ikke kunne lad sig gøre, men det betyder, at motivationen for at få en god rangering denne gang bare er endnu større, siger hun.

Det kan godt være, at jeg er bager, og en anden så er bygningsmaler, men hun har de samme ambitioner som mig.
- Julie Victoria Schier Kirkegaard, deltager ved EuroSkills

Det største kammeratskab

Ud over muligheden for en topplacering glæder Julie sig over de venskaber, som deltagelsen ved EuroSkills allerede har givet hende. Hun er nemlig en del at et landshold med i alt 21 danske unge, der skal til Gdansk for blandt andet at konkurrere i så forskellige fag som bygningsmaler, autolakerer og SOSU-assistent. De har været samlet flere gange op til konkurrencen, og holdånden er stor.

- Jeg synes, det har været noget af det fedeste. Vi er alle stræbere og vil det samme. Det kan godt være, at jeg er bager, og en anden så er bygningsmaler, men hun har de samme ambitioner som mig. Vi har en samhørighed, og det er pissefedt, siger Julie og fortsætter:

- Det er noget af det største kammeratskab, jeg har oplevet.