Nyhed

Mejeriarbejder nomineret til fornem pris: ”Jeg er simpelthen så pavestolt”

Kollegerne kan altid tage fat i Carl Uffe Hansen, hvis de har brug for hjælp. Nu er mejeriarbejderen indstillet til prisen ’Årets AMR’ for sin indsats.

- Han er simpelthen guld værd, siger mejerist Lars Bang Overgaard.

Han taler om kollegaen Carl Uffe Hansen og den indsats, han lægger i rollen som arbejdsmiljørepræsentant. De arbejder begge for Arla-virksomheden Danmark Protein, der producerer proteinprodukter af valle fra osteproduktion. Lars Bang Overgaard er arbejdsmiljørepræsentant i en anden afdeling, og det er Carl Uffe Hansen, han hiver fat i, når han har brug for hjælp og sparring.

- Han er med til at gøre, at vi alle har fokus på sikkerheden. Han er bare pivgod til at lære fra sig og brænder for det. Og så gør han det med et smil, siger Lars Bang Overgaard.

Han er bare pivgod til at lære fra sig og brænder for det.
- Lars Bang Overgaard, mejerist og AMR, Danmark Protein

Han har indstillet Carl Uffe Hansen til prisen som ’Årets AMR’. Blandt næsten hundrede indstillede er Carl Uffe Hansen nu blevet udvalgt som en af fem nominerede til prisen, der uddeles den 1. november i Cirkusbygningen af A4 Medier. Ifølge kollegaen er det fuldt fortjent, for Carl Uffe Hansen gør en forskel for alle virksomhedens 350 ansatte.

- De nye sikkerhedstiltag implementeres i hans afdeling først, og så hjælper han os andre i gang. Hvis der er noget, vi har udfordringer med, så hjælper han os altid med det, Lars Bang Overgaard.

”Hvis jeg kan løse et problem for nogle kolleger, er min dag så meget bedre”

Det bliver endnu mere tydeligt, at Carl Uffe Hansen vitterligt brænder for kollegaernes sikkerhed og trivsel, når man taler med hovedpersonen selv.

- Jeg nyder, når kollegerne ringer til mig. Jeg føler en tilfredsstillelse, når vi løser en ting sammen. Hvis jeg kan løse et problem for nogle kolleger, er min dag så meget bedre, siger han.

Carl Uffe Hansen har været på virksomheden i 15 år og været arbejdsmiljørepræsentant i de seneste seks. I den rolle er han med til at implementere tiltag fra Arlas sikkerhedsprogram ’Cornerstones’, der skal hjælpe med at nå målet om en virksomhed uden ulykker. Men han går mindst lige så meget op i kollegernes daglige trivsel.

- Det psykiske arbejdsmiljø er noget, jeg har rigtig meget fokus på, for det hænger også sammen med sikkerheden. Jeg vil have, at mine kolleger er glade, når de kommer, og glade, når de går hjem. Det ligger mig virkelig meget på sinde, at folk har det godt herude, siger han.

Blev rørt over indstilling

- Jeg er simpelthen så pavestolt, ryger det ud af Carl Uffe Hansen, da han bliver spurgt til nomineringen til ’Årets AMR’.

Han er især glad for, at nomineringen kommer på baggrund af en indstilling fra en kollega.

Jeg vil have, at mine kolleger er glade, når de kommer, og glade, når de går hjem.
- Carl Uffe Hansen, dagoperatør og AMR, Danmark Protein

- Da jeg læste det, som Lars havde skrevet, blev jeg faktisk lidt rørt, siger han.

Carl Uffe Hansen understreger dog også, at han som arbejdsmiljørepræsentant er dybt afhængig af kollegernes opbakning både i det daglige, og når der skal implementeres nye sikkerhedstiltag.

- Det lykkes, fordi jeg har gode kolleger. Jeg er meget privilegeret, siger han.

Se de øvrige nominerede til prisen som ’Årets AMR’ her.