Nyhed

Se om din gen-sygemelding skal tages op igen

En lovændring med tilbagevirkende kraft betyder, at kommuner genoptager sager, hvor gensygemeldte har fået frataget ressourceforløbsydelsen. Kontakt din kommune, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er omfattet af de nye regler
Genrefoto: Nakkesmerter
Genrefoto: Nakkesmerter

En lovændring med tilbagevirkende kraft betyder, at kommuner genoptager sager, hvor gensygemeldte har fået frataget ressourceforløbsydelsen. Kontakt din kommune, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er omfattet af de nye regler.

Har du været sygemeldt, så meldt rask, for igen at blive sygemeldt. Så skal du læse med her.

Den 1. januar 2015 trådte en lovændring i loven om sygedagpenge i kraft med tilbagevirkende kraft.

Lovændringen er beskrevet således af beskæftigelsesministeriet:

"Ændringen vil betyde, at de personer, der - efter en kortere periode som raskmeldte - bliver syge, og som på første sygefraværsdag ville have ret til sygedagpenge fra kommunen, hvis der ikke var tidsbegrænsning i lovens § 24, stk. 1, vil få ret til et jobafklaringsforløb med ressourceforløbsydelse".

Kommunerne har pligt til at kontakte borgere, der kan være omfattet af lovændringen, og mange kommuner har taget fat i de pågældende borgere.

Men konsulent i Fødevareforbundet NNF Ghita Christensen opfordrer samtidig medlemmer af Fødevareforbundet NNF til at selv henvende sig, hvis de er i tvivl om, hvorvidt deres sag falder ind under de nye regler:

- Jeg ved, at nogle kommuner gør et stort arbejde for at finde frem til de borgere, der kan få behandlet deres sag med tilbagevirkende kraft. Men der kan selvfølgelig være forskel på, hvordan de enkelte kommuner griber opgaven an, og derfor vil jeg anbefale at man tager kontakt til sin kommune, hvis man har fået behandlet en sag om gensygemelding.

Lovændringen har tilbagevirkende kraft fra den 1. juli 2014 og den betyder altså, at borgere kan få udbetalt ressourceforløbsydelse i den periode, de har været sygemeldte.