Nyhed

Årets Kage 2019 hedder Purple

Over 100 konditorer, chokolademagere, bagere og lærlinge deltog i konkurrencen "Årets Kage 2019", hvor Fødevareforbundet NNF var hovedsponsor og uddelte førstepræmien.

Mere end 100 flotte, fantasifulde og farverige kager var linet op på et langt bord, da Konditorlauget lørdag den 9. marts for 35. gang afholdt årets sødeste konkurrence Årets Kage. I konkurrencen dyster branchens største talenter om at lave årets mest opfindsomme og fineste konditorkage.

Alle deltagerne skulle hver især medbringe 26 eksemplarer af sin kage, som alle skulle veje 50-100 gram og være bæredygtig. Kagerne blev bedømt på rationalitet (hvor nemme de er at lave), smag og udseende.

Vigtig aften for branchen og fællesskabet

Mette Sophie Olsen fra Andersen Bakery i København vandt Årets Kage 2019 med sin kage "Purple". Kagen bestod af en mascarponemousse og solbær/verbenagelé på en pecanbund. Den var sprayet med chokolade og pyntet med lilla chokoladepynt, miroir og rød skovsyre.

Pokalen blev overrakt af Ole Wehlast, forbundsformand for Fødevareforbundet NNF, som var hovedsponsor for arrangementet.

- Vi er stolte af at være hovedsponsor for et så fantastisk arrangement, hvor fagligheden er i centrum. Sådan en aften betyder meget for branchen og for fællesskabet. Det er vigtigt, at vi holder sammen, og derfor er det også flot, at vi har fået samlet så mange unge mennesker til Årets Kage 2019. Vi glæder os til fortsat at understøtte det arbejde, siger Ole Wehlast.

Andenpladsen gik til Rune Ulv Bonnichsen, som er konditorlærling hos Kurhotel Skodsborg, mens Anne Sigvardsen, konditorlærling hos Hotel D'Angleterre fik en flot tredjeplads.