Nyhed

Sanjiv Giri løb med titlen som Danmarks Bedste Håndværksbager

Vinderen af Årets Kage 2022 blev også vinder af titlen som Danmarks Bedste Håndværksbager. Sanjiv Giri fra Andersen Bakery gav sine fire konkurrenter i baghjul og snuppede 1. pladsen

For 16 dage siden blev Sanjiv Giri fra Andersen Bakery hyldet, da han vandt den prestigefulde pris for Årets Kage. Og på FoodExpo i Herning snuppede han igen trofæet foran et stærkt felt af håndværksbagere.

På 2. pladsen kom Lasse Nørup Bentsen, der tidligere har klaret sig forrygende i DM Skills for bagerelever – som han vandt i 2018, og derfra gik videre til både det europæiske og internationale mesterskab for elever. Lasse Nørup Bentsen er nu hos Skarrildshus Signatur Hotel & Konference.

På 3. pladsen kom Ludovic Tence fra Boulangerie Franske fristelser, men Henrik Kjær fra Kagehuset Hovedgård og Nicolai Brøndum fra Brøndums delte 4. pladsen.

Sanjiv Giri er Danmarks Bedste Håndværksbager

De fem deltagere var Henrik Kjær - Kagehuset Hovedgård,  Lasse Nørup Bentsen - Skarrildshus Signatur Hotel & Konference , Sanjiv Giri - Andersen Bakery, Ludovic Tence - Boulangerie Franske fristelser og Nicolai Brøndum - Brøndums

De fem deltagere var Henrik Kjær - Kagehuset Hovedgård, Lasse Nørup Bentsen - Skarrildshus Signatur Hotel & Konference , Sanjiv Giri - Andersen Bakery, Ludovic Tence - Boulangerie Franske fristelser og Nicolai Brøndum - Brøndums

En ny konkurrencetradition er født

Ligesom kåringen af Danmarks Bedste Konditor den 27. marts, er det første gang nogensinde, at titlen som Danmarks Bedste Håndværksbager uddeles. Det er brancheorganisationen Bager- og Konditormestre i Danmark (BKD) der er gået sammen med Fødevareforbundet NNF for at søsætte konkurrencen.

I første omgang har de to parter forpligtet sig til at gennemføre de to konkurrencer tre gange, det vil sige i 2022, 2024 og 2026, men formanden for BKD, John Jønsson, lægger ikke skjul på, at han gerne ser, at kåringen af Danmarks Bedste Konditor og Danmarks Bedste Håndværksbager er kommet for at blive:

- Udover Skills og landsholdet har vi ikke denne typer konkurrencer indenfor vores fag. Men vi er her på FoodExpo igen om to og fire år, men forhåbentlig også om seks år, lød det fra formanden kort før præsident for Saint Honoré ordenen, Peter Rolaj, kunne kåre Danmarks Bedste Håndværksbager for allerførste gang.