Foto af Minna Møller troede hun havde nogle tusinde til gode for overarbejde. Et løntjek afslørede, at hun var snydt for 49.000 kroner.
Nyhed

Snydt for kaffe og løn: Minna fik 49.000- efter løntjek

Minna Møller arbejdede i 4½ år hos en slagtermester i Randers. Overarbejde blev aflønnet i kød til indkøbspris, og det blev for meget til sidst. Minna fik hjælp af Fødevareforbundet NNF, og det viste sig at hun var blevet snydt for næsten 50.000 kroner

Minna Møller arbejdede i 4½ år hos en slagtermester i Randers. Overarbejde blev aflønnet i kød til indkøbspris, og det blev for meget til sidst. Minna fik hjælp af Fødevareforbundet NNF, og det viste sig at hun var blevet snydt for næsten 50.000 kroner

Når Minna Møller arbejdede en time over som delikatesse-medarbejder hos Helsted Slagteren i Randers, skrev hun det i en lille lommebog i baglokalet.

Når året var omme skulle Minna Møller købe slagterkød til indkøbspris for overarbejdstimerne.

- Jeg var egentlig glad for mit arbejde og kollegerne. Men der er altså grænser for, hvor meget slagterkød man kan forbruge. Så ved juletid sidste år, gik jeg til min arbejdsgiver og bad om at få overarbejdet udbetalt som løn, siger Minna Møller.

Det ville slagtermesteren ikke.

Minna Møller gik til Fødevareforbundet NNF, hvor den faglige sagsbehandler Kai Nygaard gik alle hendes lønsedler igennem.

Det var lidt af en øjenåbner for Minna Møller.

- Jeg havde ikke fået pension i et år, og jeg havde heller ikke fået indbetalt penge på min fritvalgs-konto, som jeg var berettiget til. Det kom faktisk som noget af en overraskelse, at jeg havde så mange penge til gode, siger Minna Møller.

Slut med kaffe

Efter Minna Møller satte foden ned, og krævede rede penge for sit overarbejde, ændrede hverdagen sig dramatisk.

Slagtermesteren begyndte at behandle Minna Møller anderledes end kollegerne.

Alle medarbejdere havde en betalt kaffepause, når morgenens opgaver var klaret.

Den måtte Minna Møller ikke længere få.

- Når jeg mødte ind om morgenen sagde han ikke godmorgen, og jeg blev behandlet anderledes end de andre ansatte. Det virkede som om han forsøgte at fryse mig ud, så jeg selv ville sige op. Det hele blev til sidst for meget, siger Minna Møller.

I marts måned måtte Minna Møller kaste håndklædet i ringen og sygemelde sig

Lidt overarbejde blev til 49.148 kroner

Fødevareforbundet NNF rejser en faglig sag om manglende løn, pension, ferietillæg og manglende ligebehandling af Minna Møller.

Alt i alt ender slagtermesteren med at betale Minna Møller 49.148 kroner for manglende pension, ferietillæg og en bod for manglende ligebehandling.

- Jeg var kun opmærksom på min manglende overarbejdsbetaling. Jeg må nok indrømme, at jeg ikke helt havde styr på, hvad jeg havde krav på, og at jeg ikke altid fik tjekket mine lønsedler grundigt nok, siger Minna Møller. I dag arbejder Minna Møller som delikatesse-medarbejder hos en anden slagtermester i Randers. De ringede selv og spurgte, om hun var interesseret i et job.

 

 

Konkurs fik Minna over i Fødevareforbundet NNF

Inden Minna Møller fik job som delikatesse-medarbejder hos slagteren i Randers, var hun i mange år hos en fiskehandler i byen.

Men virksomheden gik konkurs og Minna Møller stod uden løn. Dengang var hun medlem af en gul fagforening, som ikke kunne hjælpe hende med at få penge.

- Jeg har aldrig været arbejdsløs eller haft brug for en fagforening. Kai Nygaard hjalp mig dengang og har hjulpet mig nu, og den hjælp kunne jeg ikke få i min gule fagforening, siger Minna Møller.