Foto af PensionDanmark
Medlemsinfo

Få 100.000 kr. hvis du rammes af kræft eller anden alvorlig sygdom

Bliver du bliver ramt af visse former for kræft eller en blodprop i hjertet kan dit pensionsselskab hjælpe dig. Din pensionsordning indeholder nemlig forsikringer, der sikrer dig og din familie økonomisk tryghed i arbejdslivet.

Din pensionsordning er meget mere end en opsparing til pension.

Du har også en række forsikringer gennem pensionsordningen i PensionsDanmark og Industries Pension, og du er godt dækket, hvis du bliver ramt af fx alvorlig sygdom i løbet af dit arbejdsliv, eller hvis du ikke længere kan arbejde.

Du er bl.a. forsikret ved:

  • visse kritiske sygdomme
  • dødsfald
  • tab af erhvervsevne (Industriens Pension) eller førtidspension/seniorpension (PensionDanmark).

Får du en kritisk sygdom, som er dækket af forsikringen, kan den give dig ret til et skattefrit engangsbeløb på typisk 100.000 kr.

I tilfælde af dødsfald får dine efterladte udbetalt de penge, du har sparet op. Og de er typisk sikret et mindstebeløb på 500.000 kr. i PensionDanmark og mellem 300.000 kr. og 1,2 mio. kr. i Industriens Pension.

Hjælp at hente, hvis du ikke længere kan arbejde

I Industriens Pension får du et skattefrit beløb på mindst 100.000 kr., hvis du mister halvdelen af din erhvervsevne.

Derudover kan du typisk få 6.000 kr. om måneden, hvis du mister det meste af erhvervsevnen.

Industriens Pension har egne lægekonsulenter ansat, der hurtigt kan vurdere, om du er berettiget til udbetalinger fra forsikringen. Det betyder, at forsikringen dækker relativt bredt, og at der typisk er relativt hurtige afgørelser.

I PensionDanmark kan du typisk få 6.666 kr. om måneden, hvis du har fået tilkendt offentlig førtidspension/seniorpension. Visse førtidspensionister kan også få et skattefrit engangsbeløb på 100.000 kr.

I PensionDanmark har du samtidig en sundhedsordning med bl.a. adgang til Hurtig Diagnose, behandlinger ved fysioterapeut og kiropraktor samt rådgivning.

I begge selskaber kan du skrue op eller ned for forsikringerne, så de passer til din livssituation og dine behov.

Se, om dine forsikringer passer til din livssituation

Du kan altid tjekke, hvordan du er forsikret via din pensionsordning.

Log ind på dit pensionsselskabs hjemmeside med MitID. I PensionDanmark logger du ind på pension.dk, og i Industriens Pension logger du ind på industrienspension.dk.

Du kan også få et overblik over dine forsikringer via selskabernes app, der kan hentes i App Store eller i Google Play. Her kan du blot søge efter "PensionDanmark" eller "Industriens Pension".