Nyhed

Nu får du flere penge på din fritvalgskonto

Indbetalingen til din fritvalgskonto stiger med 2%. Du vælger selv, om du vil have de ekstra penge som løn, pension eller feriefridage, seniorfridage eller børneomsorgsdage.

Fritvalgskontoen stiger med 2% i foråret 2024. Det var en af forbedringerne i de nye overenskomster, som Fødevareforbundet NNF i 2023 forhandlede med arbejdsgiverne.

Du kan se i faktaboksen i bunden af artiklen, hvornår stigningen træder i kraft for din overenskomst.

Hver måned betaler arbejdsgiverne en bestemt procentsats ind på medarbejdernes fritvalgskonto, og medarbejderne kan så selv bestemme, hvordan de vil bruge pengene på kontoen.

Vælg selv, hvordan de ekstra penge skal bruges

Du bestemmer selv, om du vil bruge din fritvalgskonto til at få udbetalt mere løn, om du vil indbetale dem som et ekstra tilskud til din pension, eller om du vil bruge dem på feriefridage, seniorfridage eller børneomsorgsdage.

Hvis du har brug for pengene her og nu, kan du vælge at få dem udbetalt som løn. Hvor meget din løn stiger, afhænger af fritvalgsprocenten og lønsatsen i din overenskomst.

Er du f.eks. ansat på den fødevareindustrielle overenskomst - forædling, får du nu mere end 15 kr. i timen oven i din normale løn, når du får din fritvalgskonto udbetalt som løn.

Savner du mere fritid, kan du også vælge at bruge pengene på at holde fri.

På den lange bane kan det være fornuftigt at bruge pengene på at styrke din pensionsopsparing. 

Du skal give din arbejdsgiver besked om, hvordan du vil bruge pengene på din fritvalgskonto i 2025 i december 2024.  

Kontakt din tillidsrepræsentant eller Fødevareforbundet NNF

Er du i tvivl om, hvilken overenskomst du arbejder under, så kontakt din tillidsrepræsentant. Er der ikke en tillidsrepræsentant på din arbejdsplads, så kontakt Fødevareforbundet NNF på tlf.: 38 18 72 72.

Så meget optjener du på din fritvalgskonto

Fritvalgsordningen er en del af overenskomsten for de fleste medlemmer af Fødevareforbundet NNF. Det er den enkelte overenskomst, der fastlægger, hvor stor en procentdel af lønnen arbejdsgiveren skal indbetale til fritvalgskontoen.

Slagterindustri

Medlemmer af Fødevareforbundet NNF, som arbejder under slagterioverenskomsten, optjener pr. 26. februar 2024 11,20% af deres løn på fritvalgskontoen.

Læs mere i overenskomsten her

Fødevareindustri

Medlemmer af Fødevareforbundet NNF, der arbejder under den fødevareindustrielle overenskomst, optjener pr. 26. februar 2024 11,25% af deres løn på fritvalgskontoen.

Læs mere i overenskomsten her

Medlemmer af Fødevareforbundet NNF, der arbejder under den fødevareindustrielle overenskomst – forædling, optjener pr. 26. februar 2024 11,20% af deres løn på fritvalgskontoen.

Læs mere i overenskomsten her

Medlemmer af Fødevareforbundet NNF, der arbejder på industrioverenskomsten med Danske Slagtermestre (DSM), optjener pr. 1. april 2024 11,90% af deres løn på fritvalgskontoen.

Læs mere i overenskomsten her

Mejeri

Medlemmer af Fødevareforbundet NNF, som arbejder på mejeriernes fællesoverenskomst, har en individuel fritvalgskonto, og derfor er det den særlige opsparing, som stiger med 2% den 1. marts 2024 til i alt 7,88%.

Læs mere i overenskomsten her

Butik

Medlemmer af Fødevareforbundet NNF, som arbejder under produktionsoverenskomsten, får den 1. marts 2024 2% mere indbetalt på deres fritvalgskonto, så den i alt er på 9%.

Læs mere i overenskomsten her

Medlemmer af Fødevareforbundet NNF, som arbejder under håndværkbageroverenskomsten, får den 1. marts 2024 indbetalt 2% mere på deres særlige opsparing, så den i alt er på 10,5%.

Læs mere i overenskomsten her

Medlemmer af Fødevareforbundet NNF, som arbejder under overenskomsten med HORESTA får den 1. marts 2024 indbetalt 2% mere på deres særlige opsparing, så den i alt er på 9%.

Læs mere i overenskomsten her

Medlemmer af Fødevareforbundet NNF, som arbejder under overenskomsterne med COOP og Brugens Arbejdsgiverforening (BA) venter fortsat på, at deres overenskomst, der udløb 1. marts 2023, bliver fornyet.

Læs mere om det her