Foto af Privat og Rune Evensen
Nyhed

Sammenhold giver sved på panden

Medarbejderne hos Mac Baren Tobacco Company drømte om et motionsrum på arbejdspladsen. Ved hjælp af et stærkt kollegialt sammenhold og økonomisk støtte fra virksomheden, kan kollegaerne nu snart få sved på panden sammen
Tillidsrepræsentant Johnny Pedersen (tv.) og kollega Rune Slej har været primus motor bag Mac Baren Tobacco Companys motionsrum.
Tillidsrepræsentant Johnny Pedersen (tv.) og kollega Rune Slej har været primus motor bag Mac Baren Tobacco Companys motionsrum.

Tillidsrepræsentant hos Mac Baren Tobacco Company Johnny Pedersen har svært ved at få armene ned. Snart bliver de måske også for ømme til at få op igen, for lige om lidt slår hans arbejdsplads i Svendborg dørene op til et helt nyt motionsrum. Et rum, som er blevet til efter medarbejdernes ønske og med Johnny Pedersen og hans kollega Rune Slej som primus motor.

– Vi glæder os helt vildt til, at det er færdigt, siger Johnny Pedersen og fortsætter:

– Mange af os er medlem af et motionscenter, men har nok aldrig rigtig har været dernede. Nu bliver det nemt, fordi vi kan bruge motionsrummet før eller efter arbejde.

Ud med kontormøbler og ind med crosstrainere

Det er virksomhedens depot på 170 kvadratmeter, der før blev brugt til opmagasinering af gamle kontormøbler, som er i fuld gang med at blive omdannet til et motionsrum for medarbejderne.

Vi er dybt taknemmelige over, at vi er nået så langt, og vi er blevet inddraget så meget i processen.
- Johnny Pedersen, tillidsrepræsentant hos Mac Baren Tobacco Company

Der er installeret ny udsugning, lagt nyt gulv og bestilt løbebånd, motionscykler, crosstrainere, romaskiner, vægte og en bænk. I et mindre, tilstødende lokale bliver der lavet plads til massage, yoga og udstrækning.

– Det var meget mere, end vi havde turde håbe på. Vi er dybt taknemmelige over, at vi er nået så langt, og vi er blevet inddraget så meget i processen, fortæller Johnny Pedersen.

Enorm opbakning fra kollegaer

Ønsket om et motionsrum opstod for lang tid siden. Sammen med kollegaen Rune Slej havde Johnny spurgt alle på virksomheden, om de var interesseret i at bruge motionsrummet, hvis de fik et. Det viste sig, at der var enorm opbakning – både fra kollegaer, som gerne ville dyrke motion, men også fra kollegaer, der hellere var fri, men alligevel gerne ville støtte initiativet.

Det er en win-win-situation for både virksomheden og medarbejderne.
- Johnny Pedersen, tillidsrepræsentant hos Mac Baren Tobacco Company

Da ledelsen hos Mac Baren i Svendborg blev præsenteret for idéen, syntes direktør Simon Sophus Nielsen også, at den var så god, at virksomheden gerne ville betale for projektet.

– Det er en win-win-situation for både virksomheden og medarbejderne. Hvis kollegaerne er inspireret til at gå ned og dyrke motion, kommer de gladere på arbejde. Virksomhedens sygefravær falder, og det betyder flere effektive arbejdstimer, siger Johnny Pedersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Vi laver ganske vist tobak, men derfor kan vi godt være en sund arbejdsplads, siger Johnny Pedersen, tillidsrepræsentant hos Mac Baren Tobacco Company.

En sund arbejdsplads

Mac Baren Tobacco Company har ifølge Johnny Pedersen haft meget fokus på arbejdsmiljø gennem årene.

Vi laver ganske vist tobak, men derfor kan vi godt være en sund arbejdsplads.
- Johnny Pedersen, tillidsrepræsentant hos Mac Baren Tobacco Company

Der bliver investeret i hjælpemidler og lavet trivselsmålinger, og motionsrummet er et nyt initiativ.

– Det handler ikke om udsugning og støj, men om den enkelte kollegas behov for at få en god og sund hverdag. Vi laver ganske vist tobak, men derfor kan vi godt være en sund arbejdsplads, siger han.

Derfor er han også rigtig glad for, at ledelsen har været så åbne over for medarbejdernes ønske om et motionsrum.

– Det viser, at de lytter til os medarbejdere, og det betyder meget. De har ikke kun fokus på effektivitet og resultaterne på bundlinjen, men de kigger også på, hvad der skal til for, at kollegaerne på gulvet har det godt, siger Johnny.

På løbebåndet er alle lige

Johnny og Rune håber, at motionsrummet kan være med til at skabe endnu mere sammenhold blandt alle kollegaerne på tværs af produktion, pakkeri og kontor.

– Vi kunne godt tænke os et sted, hvor vi kan glemme titlerne lidt og være sammen om noget andet end arbejde. Vi ser alle sammen lige sjove ud på løbebåndet, uanset om vi er direktør eller tobaksarbejder, siger Johnny og fortsætter:

– Det åbner for, at vi også kan blive bedre til at kommunikere på tværs og hjælpe hinanden. Så bliver fællesskabet større, og det, tror jeg, har betydet noget for kollegaerne. Det har virkelig givet os blod på tanden og lyst til at finde på flere gode idéer.

Det koster 40 kroner om måneden at være medlem af motionsrummet, og indtil videre har mere end 60 af Johnnys og Runes ca. 150 kollegaer tilmeldt sig.