Foto af Sjørring Hallen i Thisted var onsdag fyldt op af 280 slagteriarbejdere fra Tican i Thisted. De diskuterede fremtiden og luftede bekrymringer for fusionen med Danish Crown
Nyhed

Tican Thisted: Hundredevis af slagteriarbejdere samlet om fremtiden

280 slagteriarbejdere fra Tican i Thisted mødtes onsdag den 3. marts for at snakke om deres arbejdsplads og bekymringerne for fremtiden. Det sker efter spareøvelser og en kommende fusion mellem Danish Crown og Tican

280 slagteriarbejdere fra Tican i Thisted mødtes onsdag den 3. marts for at snakke om deres arbejdsplads og bekymringerne for fremtiden. Det sker efter spareøvelser og en kommende fusion mellem Danish Crown og Tican

Det er ikke hver dag, at knap 300 slagteriarbejdere mødes med landmænd, og Ticans ledelse. Men det skete onsdag i Sjørring Hallen i Thisted.

I forbindelse med at Ticans afdeling i Fjerritslev er blevet lukket, er der gennemført en del økonomiske besparelser i Thisted, ligesom den kommende fusion med Danish Crown har skabt bekymring blandt de mange medarbejdere.

- Kollegerne har accepteret at vores lokalaftaler er blevet strammet med hensyn til eksempelvis personalegoder. Men det er med den klare forventning, at vi kan bevare vores arbejdspladser. Nu skal vi måske fusionere med Danish Crown og det giver endnu flere bekymringer. Vi har kolleger, som har været med til at lukke op til fem slagterier i Danish Crown-regi, siger Peter Uno Andersen, tillidsrepræsentant hos Tican i Thisted.

At sætte sig ned og få bekymringerne på bordet er den rigtige tilgang, og møder opbakning fra Fødevareforbundet NNF Nordjylland.

- Jeg er imponeret over det engagement som medarbejderne hos Tican i Thisted viser. Det er ikke hver dag en faglig klub på en arbejdsplads kan samle flere hundrede ansatte. Det er positivt at medarbejderne vælger at gå konstruktivt til værks i en omtumlet tid. Samtidig er det et klogt træk at invitere andelshavere, altså landmændene med til mødet. Vi har brug for at rykke sammen i bussen og holde sammen, siger John Christiansen, formand for Fødevareforbundet NNF Nordjylland.

Flere svin skal sikre beskæftigelse

På mødet gav Ticans ledelse en redegørelse for Ticans økonomiske situation, og de udfordringer som landmændene der ejer Tican, står overfor i øjeblikket.

Landmændene er helt centrale, hvis der fortsat skal være slagterijob i Danmark.

Sådan lyder det fra Fødevareforbundet NNF.

- Den helt store udfordring bliver at sikre slagteriernes grundlag, nemlig flere svin. Det er den afgørende forudsætning for at sikre beskæftigelsen på landets slagterier. Der er brug for flere slagtesvin i Danmark, og ikke at der køres millioner af smågrise til Tyskland og Polen, siger Jim Jensen, forbundssekretær i Fødevareforbundet NNF på slagterindustriområdet.

I Thisted afventer slagteriarbejderne nu at Tican og Danish Crowns ejere godkender en fusion, og at konkurrencemyndighederne også siger god for en fusion af Danmarks to største slagterikoncerner.

- Lige nu er vi på standby, men vi har brugt mødet til at få luftet vores bekymringer og vendt en masse problemstillinger. Nu afventer vi Tican og Danish Crowns næste skridt. Vi har altid haft en særlig ånd her på virksomheden i Thisted. Det bliver vi ved med at kæmpe for, siger Peter Uno Andersen og fortsætter:

- Jeg er stolt over at så mange mødte op og viste engagement. Det er byens største arbejdsplads, og det vil have enorme konsekvenser hvis Tican lukker. Mit nye motto er: Vi er her og vi bliver her.