Nyhed

Tican lukker i Fjerritslev - 160 fyret

Slagterikoncernen Tican vil lukke sin afdeling i Fjerritslev i Nordjylland. 160 medarbejdere er blevet varslet fyring. Russisk importforbud og lavere løn i udlandet koster danske arbejdspladser

Slagterikoncernen Tican vil lukke sin afdeling i Fjerritslev i Nordjylland. 160 medarbejdere står til at miste jobbet

160 medarbejdere på slagterikoncernen Ticans afdeling i Fjerritslev skal formentlig ud og finde nyt job.

Ticans bestyrelse vedtog torsdag aften at indstille afdelingen til lukning. 

Tican udbener ca. 55.000 forender pr. uge på afdelingen, men siden Rusland lukkede for import af svinekød fra EU i slutningen af januar, har det vist sig umuligt at skabe en konkurrencedygtig produktion af de produkter, som Fjerritslev- afdelingen er specialiseret i.

Sådan forklarer Ticans bestyrelse beslutningen om at indstille afdelingen til lukning. 

- Det var en rigtig hård nyhed vi fik fredag morgen, og det er svært at beskrive stemningen herude lige nu, men den er langt fra god. Medarbejderne har knoklet for at holde gang i afdelingen, og nu taber vi det hele på gulvet, siger Johnny Olsen, tillidsrepræsentant på Tican i Fjerritslev. 

Han oplyser, at de første fyringer kan træde i kraft fra 12. september. Men de kommende ugers forhandling mellem medarbejdere, ledelse og faglige organisationer kan udskyde datoen for de første fyringer. 

- Det er en virkelig kedelig nyhed, at Ticans afdeling i Fjerritslev er indstillet til lukning. 160 dygtige medarbejdere står til at miste jobbet i en tid, hvor det er svært at finde arbejde andre steder, siger Jim Jensen, forbundssekretær for slagterindustriområdet i Fødevareforbundet NNF.  

Hårdt slag for lokalsamfundet

Ticans slagteri ligger i Jammerbugt Kommune.

Lukningen af slagteriet kommer ikke bare til at have konsekvenser for de fyrede slagteriarbejdere. 

- Det er en utrolig trist meddelelse vi har fået og jeg har stor medfølelse med medarbejderne og deres familier. Lukningen har også stor betydning for vores lokalsamfund, siger Mogens Gade, borgmester i Jammerbugt Kommune (V). 

Kommunen vil nu tage aktivt del i at sikre medarbejdernes fremtid. 

- Vi melder os nu på banen, så vi kan sikre fremtidige job til slagteriarbejderne. På mandag går jobcenteret, og vores Erhvervs- og turistcenter i gang med at få et overblik. Vi kunne dog godt have tænkt at være involveret noget tidligere, så vi kunne have forberedt os på situationen. Selvom det bliver op ad bakke, håber jeg vi kan finde løsninger der kan få medarbejderne videre i arbejde i kommunen, siger Mogens Gade. 

Forhandlinger starter mandag

Slagteriarbejderne på Ticans afdeling i Fjerritslev skal allerede mandag mødes med ledelsen, sammen med Fødevareforbundet NNF. Over de kommende tre uger skal man sammen forsøge at undgå så mange fyringer som muligt. 

- Nu sætter vi hele vores beredskab i gang. Vi skal understøtte vores lokale tillidsrepræsentanter i forsøget på at begrænse antallet af fyringer. Samtidig gør vi klar til at hjælpe vores medlemmer videre i job eller uddannelse, siger Jim Jensen.