Nyhed

Sass-Larsen skal hjælpe Bornholm

Et fødevarepolitisk forum kan være med til at redde Danish Crowns slagteri Rønne på Bornholm. Det mener Fødevareforbundet NNF og Bornholms regionsborgmester, der opfordrer erhvervs- og vækstministeren til at stå i spidsen for forummet

Et fødevarepolitisk forum kan være med til at redde Danish Crowns slagteri Rønne på Bornholm. Det mener Fødevareforbundet NNF og Bornholms regionsborgmester, der nu opfordrer erhvervs- og vækstministeren til at stå i spidsen for forummet

Situation på Bornholm er kritisk efter Danish Crown torsdag den 16. januar meldte ud, at slagteriet skal finde 20-25 millioner kroner om året, ellers bliver det lukket.

Forbundsformand Ole Wehlast besøgte øen den 22. januar, og her mødtes han blandt andet med Bornholms regionsborgmester Winnie Grosbøll (S) for at diskutere, hvordan slagteriet kan reddes.

- Bornholm har igennem mange år været kendt som fødevarernes ø. Bornholm er gode til at producere fødevarer i verdensklasse. Hvis øen fortsat skal være kendt for øens fødevarer, kræver det ikke bare handling fra Bornholms Regionskommune og slagteriets medarbejdere, men også fra regeringens side.

Sådan skriver Ole Wehlast og Winnie Grosbøll i et fælles brev, som i dag er sendt til Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen.

Fødevarer skal sikre job og vækst på Bornholm

En af forslagene går ud på, at kickstarte et fødevarepolitisk forum på Bornholm, hvor alle parter samarbejder om at styrke øens fødevareproduktion.

- Vi forestiller os konkret et fødevarepolitisk forum for Bornholm, hvor stat, kommune, landmænd, og fødevaremedarbejdere sætter sig sammen for at sikre en stærk fødevareproduktion, der sikrer job og vækst på Bornholm.  Vi håber, at du som Erhvervs- og Vækstminister vil stå i spidsen for at få realiseret et fødevarepolitisk forum. Der er brug for et part, der kan samle alle interessenter. Sådan skriver Ole Wehlast og Winnie Grosbøll i brevet. 

De opfordrer ham samtidig til at veksle de gode intentioner i "Vækstplan for fødevarer" til konkrete handlinger, der kan redde slagteriet og de tilhørende arbejdspladser.

Læs hele brevet til Henrik Sass Larsen