Foto af Ole Wehlast forventer, med den nye aftale, at virksomhederne holder inde med deres kritik og brok over rammevilkårene, og i stedet bruger deres krudt på at skabe nye jobs
Nyhed

»Nu vil vi se flere job«

Fødevareforbundet NNF er tilfreds med regeringens Aftale om Vækstplan for Fødevarer og mener nu, at det er op til virksomhederne at skabe vækst og beskæftigelse i fødevareindustrien.
Ole Wehlast forbundsformand
Ole Wehlast forbundsformand

Fødevareforbundet NNF er tilfreds med regeringens Aftale om Vækstplan for Fødevarer og mener nu, at det er op til virksomhederne at skabe vækst og beskæftigelse i fødevareindustrien

- De danske fødevarevirksomheder har med planen fået opfyldt en lang række af deres ønsker. Vejen er dermed banet for, at der for alvor kan komme gang i væksten og dermed også beskæftigelsen indenfor erhvervet.

Sådan lyder forbundsformand Ole Wehlasts kommentar til den Aftale om Vækstplan for Fødevarer som regeringen sammen med Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti fik på plads i går.

I december fremlagde regeringen sit udspil til Vækstplan for Fødevarer, og dengang var Fødevareforbundet NNF meget tilfreds med udspillet. Selvom de politiske forhandlinger har ændret ved vækstplanen, så mener Ole Wehlast fortsat, at aftalen peger i den rigtige retning:

- Jeg hilser både de ændrede randzoner velkommen, ligesom jeg er tilfreds med, at regeringen hæver antallet af dyreenheder pr. hektar jord. Begge dele må alt andet lige betyde, at produktionen af slagtesvin hæves, og det er naturligvis godt nyt for vores medlemmer.

Samtidig glæder Ole Wehlast sig over, at muligheden for at lave et medarbejderselskab, hvor medarbejderne kan investere en del af deres løn i deres virksomhed, kom med i den endelig aftale.

Fødevareforbundet NNF har presset politikerne

Fødevareforbundet NNF har sammen med Landbrug og Fødevarer gennem de senere år lagt pres på regeringen, for at få forbedret rammerne for den danske fødevareindustri. Og denne uge har vist, at det politiske pres har givet pote:

- Tirsdag lettede fødevareminister Dan Jørgensen (S) eksportslagteriernes omkostninger til kødkontrol med 25 millioner kroner, og i går kom vækstplanen med en række positive tiltag, der forbedrer rammevilkårene for landbruget og for fødevarevirksomhederne. Alt i alt må landmændene og virksomhederne stå med armene højt over hovedet i dag. De har fået det præcis som, de- og vi! - gerne ville, siger Ole Wehlast.

Virksomhederne skal vise deres værd

De sidste par dages aftaler betyder samtidig, at vækstbolden er trillet over på virksomhedernes banehalvdel:

- Nu er det op til virksomhederne at bevise, at de forskellige tiltag, de så længe har efterspurgt, gør en forskel. Jeg forventer, at virksomhederne holder inde med deres kritik og brok over rammevilkårene, og i stedet bruger deres krudt på at skabe nye jobs. De kan i hvert fald ikke blive ved med at bebrejde alle andre, hvis det går skidt, konstaterer Ole Wehlast.