Foto af Arkiv 2001
Nyhed

Mindeord: Mejeristerne har meget at takke Poul Kronvold for

Forbundsformand Ole Wehlast har skrevet mindeord om tidligere forbundssekretær for i NNF Poul Kronvold.
Arkivbillede fra Poul Kronvolds 60 års fødselsdag 2001
Arkivbillede fra Poul Kronvolds 60 års fødselsdag 2001

Tirsdag den 4. juni 2024 gik tidligere forbundssekretær for mejeristerne i NNF Poul Kronvold bort. Han blev 82 år gammel.

Poul Kronvold var gennem størstedelen af sit arbejdsliv aktiv i fagforeningen. Som 21-årige meldte han sig ind i Mejeriforbundet, og hans faglige karriere tog fart, da han 10 år senere blev valgt som tillidsmand for chaufførerne på Odense Mejeri. Dengang - i 1971 - foregik transporten med lastbiler, men da Poul Kronvold startede som mejerichauffør, var det hestevogne, der bragte mælken til mejerierne.

Poul Kronvold blev siden hen valgt som formand for Mejeriforbundets afdeling i Odense, og nogle år senere blev han næstformand i Mejeriforbundet. Da Mejeriforbundet blev en del af Nærings- og Nydelsesforbundet (nu Fødevareforbundet NNF) blev Poul Kronvold formand for mejeristerne, og fra 1992 til 2003, hvor han gik på pension, var han forbundssekretær for mejeristerne i NNF.

Poul Kronvold brændte for mejeristernes arbejdsforhold. Det er hans underskrift, der står på mange af de overenskomstaftaler, der gennem årene har sikret mejeriarbejderne de forhold, de nyder godt af i dag. Han var bl.a. en stærk forkæmper for den 6. ferieuge i forbindelse med overenskomstforhandlingerne i 1999, og flere aviser talte i den forbindelse med Poul Kronvold, der slog fast, at ”Vi vil ikke have omsorgsdage, der kan ombyttes til penge, hvis man alligevel ikke afholder dem. Vi ønsker ikke, at det skal være frihed i form af en skjult lønforhøjelse".

Efter Poul Kronvold gik på pension i 2003 fortsatte han med at optræde i aviserne. Artiklerne handlede dog ikke længere om mejeristernes ret til gode løn- og arbejdsforhold, men om bridge, som han spillede med stor entusiasme. Nu har Poul Kronvold spillet sin sidste runde.

Vores tanker går til Poul Kronvolds efterladte.

Poul Kronvold bisættes torsdag den 13. juni 2024 kl. 13.00 fra Solrød Landsbykirke.

Æret været Pouls minde. Tak, tillidsmand.