Foto af Rune Evensen
Nyhed

Slagteri lukker ned to dage om ugen

Kreaturslagteriet i Aalborg lukker endnu engang produktionen ned to dage om ugen, da antallet af slagtninger falder i starten af året.
Genrefoto - kreaturslagteri
Genrefoto - kreaturslagteri

Det er næsten en tradition, at medarbejderne på Danish Crowns kreaturslagteri i Aalborg starter året med at skulle på dagpenge to dage om ugen. For tredje år i træk lukkes produktionen delvist ned i en periode, mens medarbejderne sendes hjem på arbejdsfordeling.

- Der er nedgang i produktionen i januar, februar og marts. Sådan har det altid været. Den her løsning giver bedst økonomisk mening for virksomheden, og den giver også mening for medarbejderne, for de beholder deres job, siger tillidsrepræsentant Adam Lewandowski.

Uddannelse til fuld løn

Det er dog ikke alle medarbejderne, der skal direkte hjem på dagpenge. Medarbejderne har nemlig fået mulighed for at bruge af deres overenskomstsikrede ret til selvvalgt uddannelse til at tage en enkelt dag på IT-kursus. Det skal 23 af Adam Lewandowskis i alt 110 kolleger.

- Det betyder, at de den dag stadig får fuld løn, fuld pension og så videre, siger Adam Lewandowski.

Det betyder, at de stadig får fuld løn, fuld pension og så videre. Det er en stor fordel.
- Adam Lewandowski, tillidsrepræsentant, DC Beef Aalborg

Virksomheden har fået tilladelse til at sende medarbejderne på arbejdsfordeling i op til 13 uger. Det starter for slagtergangen i uge fire, mens de øvrige afdelinger følger efter fra ugen efter. Ifølge Adam Lewandowski er kollegernes reaktion blandet.

- Der er nogle af de ældre medarbejdere, der har det okay med at skulle arbejde mindre, fordi de er ved at være slidte, siger Adam Lewandowski og tilføjer:

- Så er der selvfølgelig også nogle, der ikke er glade, fordi det koster dem penge. Sådan vil det altid være. Men det er trods alt bedre at være på dagpenge i to dage om ugen end at blive fyret og skulle på dagpenge i fem dage om ugen.

RET TIL SELVVALGT UDDANNELSE

Alle overenskomstdækkede medlemmer af Fødevareforbundet NNF har hvert år ret til 14 dages selvvalgt uddannelse.

Dagene kan spares op over maksimalt tre år, så man i alt har seks ugers selvvalgt uddannelse at bruge af.

Slagteriarbejderne fra Aalborg Kreaturslagteri, der skal på IT-kursus, bruger af deres opsparede dage.

Lønnen dækkes under kurset af Industriens KompetenceUdviklingsFond (IKUF).