Nyhed

OK23: Mellemmand skal hjælpe i strandede forhandlinger med COOP

Fødevareforbundet NNF og COOP er endnu ikke blevet enige om en ny overenskomst for kædens bagere og slagtere, men i september gør parterne et nyt forsøg, når de mødes til ”mediation” med en upartisk tredjepart.

Bagerne og slagterne i COOP’s butikker mangler fortsat at få fornyet deres overenskomst. Siden foråret har Fødevareforbundet NNF og COOP forhandlet om en ny aftale, men det er endnu ikke lykkes at nå til enighed om et forlig. Nu gør parterne et nyt forsøg, når de mandag den 18. september mødes til ”mediation”.

Vi ser frem mod mediationen og håber, at den kan hjælpe os med at få enderne til at mødes med COOP.
- Mette Bisgaard Larsen, forhandlingssekretær i Fødevareforbundet NNF

Her vil en upartisk tredjepart forsøge at hjælpe forhandlingsudvalget i Fødevareforbundet NNF og COOP’s ledelse med at forhandle sig frem til et forlig. 

– Vi ser frem mod mediationen og håber, at den kan hjælpe os med at få enderne til at mødes med COOP. Det har været tæt på at lykkes et par gange, men vi har ikke kunnet blive enige om, hvad der skal til for, at vores medlemmer på den her overenskomst får samme forbedringer, som andre lønmodtagerne har opnået ved årets overenskomstforhandlinger – eller som andre medarbejdere internt i COOP har fået, siger Mette Bisgaard, der er forhandlingssekretær for butiksområdet i Fødevareforbundet NNF og fortsætter:

– Vores ambition er fortsat at nå til enighed og få en ny overenskomst på plads til gavn for vores medlemmer.

Tæt på enighed

Overenskomsten mellem Fødevareforbundet NNF og COOP udløb i april, og gennem foråret har parterne mødtes flere gange til forhandlinger af en ny overenskomst. I slutningen af maj måtte forhandlingsudvalget i Fødevareforbundet NNF og COOP opgive at nå til enighed, og de bad derfor Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) om hjælp.

Vores ambition er fortsat at nå til enighed og få en ny overenskomst på plads til gavn for vores medlemmer.
- Mette Bisgaard Larsen, forhandlingssekretær i Fødevareforbundet NNF

Den 20. juni mødtes parterne derfor med repræsentanter fra FH, men trods lange, intense forhandlinger, som var meget tæt på at lykkedes, formåede parterne ikke at lande en aftale.

Det næste skridt er ifølge proceduren for overenskomstforhandlingerne med COOP, at der skal være ”mediation”. Lykkes det Fødevareforbundet NNF og COOP at indgå forlig om en ny overenskomst, bliver den sendt til afstemning hos medlemmerne.