Foto af Arkiv
Nyhed

Opsigelser kom som et chok for medlemmer hos Skare

Over 200 medlemmer hos Skare Meat Packers i Vejen er blevet opsagt, fordi det ikke er lykkes at sælge virksomheden. Fødevareforbundet NNF er klar til at hjælpe dem bedst muligt videre.

Mere end 200 medlemmer, der er ansat på konkursramte Skare Meat Packers i Vejen, mister nu deres job.

Fredag den 10. marts var sidste frist for kuratellet for at undersøge, om det var muligt at overdrage virksomheden og medarbejderne til en ny ejer.

Vi er alle sammen dybt chokerede. Gennem de sidste syv uger har vi inderst inde haft en tro på, at det ville lykkes kuratorerne at sælge dele af eller hele virksomheden.
- Gunner Straarup, tillidsrepræsentant Skare Meat Packers

Det er ikke lykkes, og derfor har over 200 medlemmer hos Skare Meat Packers i Vejen i dag fået besked om, at de er opsagt. 

– Vi er alle sammen dybt chokerede. Gennem de sidste syv uger har vi inderst inde haft en tro på, at det ville lykkes kuratorerne at sælge dele af eller hele virksomheden, så vi kunne få så mange kollegaer som muligt i arbejde igen, siger tillidsrepræsentant Gunner Straarup og fortsætter:

– Derfor er alle også berørte og kede af situationen. Mange af os har arbejdet her i rigtig mange år. Nogle kollegaer har været her i næsten 40 år, og det er vores faste holdepunkt og base, som lige pludselig forsvinder. Det er hårdt.

I Fødevareforbundet NNF garanterer næstformand Jim Jensen, at der vil blive taget godt hånd om de opsagte medlemmer:

– Det har været nogle hårde uger med stor usikkerhed for vores medlemmer, der nu får en ærgerlig afslutning. Vi håbede til det sidste, at medlemmernes arbejde kunne reddes, men vi har også forberedt os på, at vi kunne ende i en situation, hvor de desværre blev opsagt. Så hele vores beredskab er klar til at hjælpe dem bedst muligt igennem den her svære tid, siger næstformand Jim Jensen.

Kuratellet har fortsat håb om at kunne sælge Århus Slagtehus til en ny ejer. Derfor har de fået frem til den 17. marts til at undersøge mulighederne for et salg af slagtehuset. Medarbejdernes løn er garanteret af Lønmodtagernes Garantifond indtil da.

Faktaboks

Opsigelserne hos Skare Meat Packers i Vejen er kulminationen på et langt forløb med stor usikkerhed for medarbejderne. Den 1. februar blev syv virksomheder under Skare-koncernen erklæret konkurs herunder Skare Meat Packers i Vejen og Skare Beef, der ejer Århus Slagtehus, hvor i alt mere end 250 medlemmer af Fødevareforbundet NNF er ansat.

Medarbejderne blev sendt hjem med garanti om fuld løn, indtil der kom en afklaring på, om virksomheden kunne sælges til en ny køber, eller de ville blive opsagt. To gang blev fristen for afklaring forlænget, og det begyndte at trække tænder ud hos medarbejderne, der ikke fik udbetalt nogle penge i perioden.

Derfor tilbød Fødevareforbundet NNF dem at låne 15.000 kroner, og forbundet er også klar til at hjælpe medlemmerne bedst muligt videre nu.