Medlemsinfo

Få en blid overgang til livet som pensionist

Nærmer du dig pensionsalderen, er der gode muligheder i din pensionsordning for at få en blid overgang til livet som pensionist.

Med pensionsordningen i PensionDanmark kan du nemlig få udbetalt din pension fleksibelt, så det passer til din situation. Det gælder både, hvis du gerne vil arbejde mindre frem mod pensionsalderen, eller hvis du gerne vil fortsætte med at arbejde efter pensionsalderen.

Du kan normalt begynde dine pensionsudbetalinger i PensionDanmark tre år før din folkepensionsalder. I visse tilfælde kan udbetalingen begynde før, dog tidligst når du fylder 60 år.

Du kan se præcist, hvornår du kan starte pensionsudbetalingerne ved at logge ind på dine personlige sider på PensionDanmarks hjemmeside pension.dk. Klik på menupunktet ”Opsparing” og derefter på ”Udbetaling”.

Eksempler på, hvordan din pension kan blive udbetalt

Med pensionsordningen i PensionDanmark kan du få udbetalt din pension, som det passer dig. Du kan fx:

  • vælge at få udbetalt den livsvarige pension og ratepensionen på forskellige tidspunkter.
  • vælge at få ratepensionen udbetalt i en periode på 10 år eller mere (dog max. 30 år) – fx udbetaling i 20 år.
  • vælge at lade din aldersopsparing stå og vente med at hæve pengene, til du har brug for dem. Eller få aldersopsparingen udbetalt i portioner, når det passer dig.
  • fortsætte med at arbejde nogle timer om ugen, samtidig med at du starter fuld udbetaling af din pension. I 2023 kan du tjene 122.004 kroner uden at det medfører modregning i din folkepension. Kontakt PensionDanmarks medlemsrådgivning for at finde ud af, hvad der bedst kan betale sig for dig.

Muligheden for at få udbetalt pensionen fleksibelt er populær blandt PensionDanmarks medlemmer, hvor fire ud af ti vælger en form for ”delpension”. To tredjedele af dem, der starter med delpension, fortsætter med at arbejde.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte PensionDanmarks medlemsrådgivning på tlf. 7012 1330 alle hverdage kl. 8-18.