Nyhed

OK23: Butiksmedlemmer stemmer ja til overenskomst med Danske Slagtermestre

97% har stemt ja til den nye overenskomst, Fødevareforbundet NNF har forhandlet med Danske Slagtermestre for butiksområdet. Den høje stemmeprocent bekræfter forhandlerne i, at medlemmerne er tilfredse med overenskomsten.

97% af medlemmerne, der er omfattet af overenskomsten mellem Fødevareforbundet NNF og Dansk Slagtermestre på butiksområdet, har stemt ja til den nye overenskomst. Det viser tal fra afstemningen, som sluttede onsdag den 3. maj.

– Jeg er meget imponeret over det overvældende ja til den nye overenskomst. Da vi indgik forliget med Danske Slagtermestre i marts, var jeg stolt af det resultat, vi fik forhandlet på plads for vores medlemmer. Den høje stemmeprocent bekræfter mig i, at medlemmerne også er tilfredse med resultatet, siger forhandlingssekretær for butiksområdet, Mette Bisgaard Larsen.

Medlemmerne har siden mandag den 17. april kunne stemme om den nye overenskomst, som Fødevareforbundet NNF blev enige med Danske Slagtermestre om i midten af marts. Afstemningen var igen i år elektronisk, og denne gang valgte næsten halvdelen af medlemmerne af bruge deres stemme i modsætning til 46% i 2020.

Overvældende opbakning til overenskomstresultatet

Udover overenskomsten for butiksområdet har Fødevareforbundet NNF og Danske Slagtermestre også en også en overenskomst for industriområdet. Den afstemning sluttede også onsdag den 3. maj, og her stemte 80% ja.

Den høje stemmeprocent bekræfter mig i, at medlemmerne også er tilfredse med resultatet.
- Mette Bisgaard Larsen, forhandlingssekretær

Det positive resultat for begge overenskomster glæder chefforhandler og næstformand i Fødevareforbundet NNF, Jim Jensen:

– Jeg hæfter mig ved det meget store ja. Der er en overvældende opbakning til overenskomstresultatet. Det er rigtig flot, siger han og fortsætter:

– Jeg vil også gerne kvittere for stemmedeltagelsen. Vi forsøger hver eneste gang at få flere til at forholde sig til resultatet af forhandlingerne, og det er dejligt, at det er lykkes på begge områder.

Jim Jensen sender samtidig en tak til Danske Slagtermestre:

– Vi har haft et rigtig godt og meget konstruktivt forløb med Danske Slagtermestre ved forhandlingerne. Det gode samarbejde kan vi bygge videre på, så vi i fremtiden kan løse en masse udfordringer sammen.

Resultaterne for DSM-afstemningerne vidner om endnu et flot OK-resultat. Den 12. april blev otte af Fødevareforbundet NNF’s øvrige overenskomster for blandt andet slagterindustri, fødevareindustri og mejeri, og butiksområdet stemt igennem, og tilbage står nu kun forbundet overenskomster med Coop og Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening.

FAKTA:

Det indeholder den nye overenskomst blandt andet:

Lønstigning:

Timelønnen for højes med 6,00 kr. pr. 1. april 2023 og 5,75 kr. pr. 1. april 2024

Timelønnen til voksenelever og oplæringslønnen forhøjes ligeledes med 6,00 kr. + 5,75 kr.

Lønnen til ungarbejdere og elever reguleres med 4,5 % pr. 1. april 2023 og 3,5 % pr. 1. april 2024.

Genetillæg

Genetillæg stiger med 4,5 % pr. 1. april 2023, og 3,5 % pr. 1. april 2024.

Fritvalgsordning:

Fritvalgsordning hæves med 2 % til 10,70 % pr. 1. april 2024. 

Ændret pensionsindbetaling

Pr. 1. juli 2023 ændres indbetalingen til pension, så arbejdsgiverens indbetaling stiger med 2 % til 10,4 %, og medarbejderens indbetaling sænkes samtidig med 2 % til 2,2 %.

Seniorfrihedsordning

Medlemmer af Fødevareforbundet NNF får ret til en årlig seniorfridag med løn de sidste fem år frem til den enkeltes pensionsalder.

Forældreomsorgsdage

Pårørende til gamle eller svagelige forældre får ret til to årlige forældreomsorgsdage. Dagene er uden løn, men medarbejderen kan trække på sin fritvalgsordning.

Sundhedsordning

Sundhedsordningen bliver udvidet til også at dække psykologhjælp

Løn under sygdom

Ancienniteten for løn under sygdom sænkes fra 9 måneder til 8 måneder. Samtidig øges perioden med betaling under sygdom fra 8 uger og 2 dage til 9 uger.