Foto af Rune Evensen
Nyhed

Ungdomsorganisation vælger første landsledelse

Fødevareforbundet NNF Ungdom har ved sin første ungdomskongres valgt landsformand og -næstformand samt sat en retning for ungdomsorganisationens arbejde.
Den nye landsledelse i Fødevareforbundet NNF: Cecilie Pedersen og Jeppe Raundahl
Den nye landsledelse i Fødevareforbundet NNF: Cecilie Pedersen og Jeppe Raundahl

- Det er en historisk dag, lød det lørdag fra dirigenten ved Fødevareforbundet NNF Ungdoms kongres i Silkeborg.

Ordene var på sin plads, for de faldt lige inden valget til næstformand- og formandsposten i ungdomsorganisationen, der indtil da ikke havde egen valgte landsledelse.

Ungdomsarbejdet i forbundet har i de senere år gennemgået en rivende udvikling, og i weekenden den 9. til 11. juni var tiden kommet til at holde Fødevareforbundet NNF Ungdoms første ungdomskongres.

Ny landsledelse på plads

Ny landsformand i Fødevareforbundet NNF Ungdom blev den 22-årige mejerist Cecilie Pedersen. Hun blev valgt uden modkandidater og lagde fra talerstolen vægt på, at hun vil kæmpe for en fødevarebranche med plads til alle unge.

- Og her mener jeg alle unge fødevarearbejdere, sagde hun.

Cecilie Pedersen henviste blandt andet til, at for mange unge oplever forskelsbehandling på grund af f.eks. seksualitet eller etnicitet på arbejdspladserne.

- Det skal vi ikke finde os i, sagde hun.

Ny næstformand blev den 30-årige procesoperatør Jeppe Raundahl, der ligeledes blev valgt uden modkandidater. Han understregede fra talerstolen Fødevareforbundet NNF Ungdoms vigtige rolle i at tale til de unge i branchen.

- Vi skal med ud på erhvervsskolerne og snakke med de unge, der starter på vores uddannelser. Vi skal vise dem, at fagforeningen er der og fortælle, hvad fagforeningen arbejder for, sagde han.

Retningen sat for det kommende år

På ungdomskongressens sidste dag vedtog forsamlingen et kongresoplæg, der sætter rammen for organisationens arbejde det kommende år. Det blev blandt andet vedtaget, at Fødevareforbundet NNF Ungdom skal kæmpe for:

  • Et arbejdsmarked med plads til alle.
  • En styrkelse af erhvervsuddannelserne.
  • En fremtidssikring af fødevaresektoren i Danmark.
  • Et mere synligt Fødevareforbundet NNF
  • Mere indflydelse til de unge i forbundet og branchen.
Deltagerne ved kongressen i Fødevareforbundet NNF Ungdom 2023 fotograferet sammen med forbundsformand Ole Wehlast.
Deltagerne ved kongressen i Fødevareforbundet NNF Ungdom 2023 fotograferet sammen med forbundsformand Ole Wehlast.