Foto af Rune Evensen
Nyhed

Ny ungdomsformand: Jeg vil kæmpe for dem, der altid har fået at vide, at de er dumme

Den 22-årge mejerist Cecilie Pedersen blev valgt som organisationens nye landsformand ved Fødevareforbundet NNF Ungdoms kongres i Silkeborg lørdag. Hun vil blandt andet kæmpe for bedre hjælp til ordblinde, som hende selv.
0:00

De unge skal have en stemme.

Det er det klare budskab fra den nye formand for Fødevareforbundet NNF Ungdom Cecilie Pedersen. Den 22-årige sønderjyde blev valgt som formand uden modkandidater ved organisationens første kongres lørdag.

- Jeg vil gerne stille mig forrest i kampen for at sikre bedre vilkår for alle unge fødevarearbejdere, sagde Cecilie Pedersen fra talerstolen inden valget.

Cecilie Pedersen havde som barn en svær skolegang, der først for alvor kom i gang, da hun i syvende klasse fandt ud af, at hun er ordblind. Hun kom derfor på en efterskole for ordblinde og startede senere på HF, inden mejerifaget trak.

Jeg vil gerne kæmpe for de her mennesker, der altid har fået at vide, at de er dumme, ligesom jeg selv gjorde.
- Cecilie Pedersen, landsformand, Fødevareforbundet NNF Ungdom

Ordblindheden sætter i dag et stort præg på hendes engagement i Fødevareforbundet NNF Ungdom, hvor hun bl.a. kæmper for bedre hjælp til danskere i alle aldre, der kæmper med samme udfordringer.

- Jeg vil gerne kæmpe for de her mennesker, der altid har fået at vide, at de er dumme, ligesom jeg selv gjorde, siger hun.

Cecilie Pedersens lagde i sin opstillingstale vægt på, at hun vil kæmpe for, at alle unge får en stemme i fødevarebranchen – ikke mindst minoriteter med en anden seksualitet, etnicitet eller med et skjult handicap som f.eks. ordblinde.

Fået fagforeningen ind med modermælken

Cecilie Pedersen startede som mejeriarbejder allerede som 15-årig og har altid vidst, at hun skulle være mejerist. Interessen stammer ikke mindst fra hendes far, der er chauffør hos Naturmælk. Han har også inspireret hende til at gå ind i det faglige arbejde, da han er tillidsrepræsentant.

- Og min farmor var sygeplejerske og også tillidsrepræsentant, så der er ingen tvivl om, at jeg har fået det her med fagforeningen ind med modermælken, siger hun.

Jeg brænder helt vildt for, at de unge skal have lige så meget at skulle have sagt.
- Cecilie Pedersen, landsformand, Fødevareforbundet NNF Ungdom

Cecilie Pedersen er udlært fra Kruså Mejeri og arbejder for Arla Food Ingrediens Arinco i Videbæk. Hun valgte at stille op som formand for den nye ungdomsorganisation, fordi både Fødevareforbundet NNF, fagbevægelsen og fødebranchen trænger til flere unge stemmer.

- Jeg brænder helt vildt for, at de unge skal have lige så meget at skulle have sagt. I både forbundet og i branchen er vi mange forskellige personer, typer og nationaliteter, og jeg mener, at alle skal høres, siger Cecilie Pedersen.

Hun er valgt som landsformand for et år. Næstformand i Fødevareforbundet NNF Ungdom blev Jeppe Raundahl fra Holstebro.

FØDEVAREFORBUNDET NNF UNGDOM

Medlemmer af Fødevareforbundet NNF, der er under 35 år, er automatisk en del af Fødevareforbundet NNF Ungdom.

Ungdomsorganisationen har ikke i nyere tid haft en valgt landsledelse. Det var derfor historisk, da Fødevareforbundet NNF Ungdom afholdt sin første kongres i dagene den 9.-11. juni 2023, hvor der blandt andet blev valgt landsformand og -næstformand, vedtaget vedtægter samt lagt en retning for organisationens arbejde det kommende år.