Foto af Rune Evensen
Nyhed

Kollegerne hylder Thomas efter løsning på grisemangel

Det er ifølge kollegerne i høj grad tillidsrepræsentant Thomas L. W. Hansens fortjeneste, at der er fundet en løsning, hvor de bornholmske slagteriarbejdere kompenseres økonomisk for lukkedage.
Thomas L. W. Hansen er afholdt af kollegerne på slagteriet på Bornholm for sin store indsats.
Thomas L. W. Hansen er afholdt af kollegerne på slagteriet på Bornholm for sin store indsats.

Der lyder ros fra de bornholmske slagteriarbejdere til de lokale svineproducenter, der har afsat 1,7 mio. kr. af til at understøtte dem, mens der mangler grise på slagteriet. Ifølge slagteriarbejderne er der dog en anden, der fortjener mindst lige så meget ros.

- Jeg vil jo fremhæve vores tillidsrepræsentant Thomas. Han er uvurderlig, siger Knud Erik Mortensen, der har været på slagteriet i 33 år.

Tillidsrepræsentant Thomas L. W. Hansen handlede nemlig resolut, da han fandt ud af, at der bliver transporteret rekordmange grise væk fra øen, imens slagteriet mangler slagtesvin i alvorlig grad.

Artiklen fortsætter under billedet...

Knud Erik Mortesen er slagteriarbejder på Danish Crown i Rønne.
Knud Erik Mortesen er en af de bornholmske slagteriarbejdere, der roser Thomas L. W. Hansen for hans store arbejde for kollegerne.


- Der beder han landmændene om et møde og siger, at det ikke kan være rigtigt, at der ikke er nogen grise. Han laver et stort opsøgende arbejde, og det er det, vi får glæde af nu, siger Knud Erik Mortensen.

Når Thomas åbner munden, er det alvor

Den garvede slagteriarbejder bakkes op af kollegaen Patrick Andersen.

- Her skal Thomas virkelig have ros, og det har jeg også sagt til ham, siger han.

Patrick Andersen fortæller, at Thomas L. W. Hansen har talt til landmændenes samvittighed og holdt dem op på aftalerne fra 2014, hvor svineproducenterne og slagteriarbejderne sammen var med til at redde slagteriet. En del af den aftale gik på, at svineproducenterne forpligtede sig til at levere de nødvendige grise til slagteriet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Patrick Andersen, slagteriarbejder, Danish Crown Rønne
Patrick Andersen fortæller, at han ikke altid enig med Thomas L. W. Hansen i alting, men at tillidsrepræsentanten kæmper en brav kamp for kollegerne, er der ingen tvivl om.


- Vi har en meget stærk tillidsrepræsentant. Thomas har medarbejdernes opbakning og kan gå til landmændene og tale med vores samlede stemme. Bønderne ved godt, at når Thomas åbner munden, så er det alvor, siger Patrick Andersen, der har været på slagteriet i cirka ti år.

Går ydmygt til opgaven

Thomas L. W. Hansens indsats for at finde en løsning på de aktuelle udfordringer, er også tidligere blevet rost af forbundsformand i Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast. Selv er tillidsrepræsentanten dog ikke meget for at fremhæve sig selv.

- Jeg er meget ydmyg over den opgave, jeg har. Det er min forpligtigelse at være en god repræsentant for kollegerne, siger han.

Tillidsrepræsentanten fortæller, at det er rigtigt, at han gik til landmændene og mindede dem om aftalen om, at de leverer det nødvendige antal grise – og dermed fik den bold til at rulle, der endte med en løsning. Det er nemlig vigtigt for ham, at man står ved sit ord.

- Selvfølgelig er det dejligt at få ros af kollegerne, men det er ikke det, der driver mig. Det er, at vi overholder vores aftaler, siger han.