Foto af Rune Evensen
Nyhed

Fødevareforbundet NNF Ungdom: Vi vil have et mere synligt forbund

Den politiske ledelse i Fødevareforbundet NNF skal mere ud på arbejdspladserne, mener Fødevareforbundet NNF Ungdom. ’Ingen medlemmer skal være i tvivl om, hvem der er i spidsen for forbund og afdelinger’, hedder det i nyt handlingsprogram.
Cecilie Pedersen blev valgt som ungdomsformand ved Fødevareforbundet NNF's kongres 2023.
Cecilie Pedersen blev valgt som ungdomsformand ved Fødevareforbundet NNF's kongres 2023.

Der er medlemmer af Fødevareforbundet NNF, der ikke ved, hvem der står i spidsen for deres forbund. Det skal der laves om på. Det er et af budskaberne fra Fødevareforbundet NNF Ungdom, der afholdt organisationens første kongres den 9. til 11. juni.

- Vi har brug for, at den politiske ledelse for både forbund og lokalafdelinger er mere synlige ude på arbejdspladserne, siger Cecilie Pedersen, der er nyvalgt landsformand for Fødevareforbundet NNF Ungdom.

Det er dog også vigtigt for Cecilie Pedersen, at hun og andre fra Fødevareforbundet NNF Ungdom kommer med ud og møder medlemmerne.

Vi har brug for, at den politiske ledelse for både forbund og lokalafdelinger er mere synlige ude på arbejdspladserne.
- Cecilie Pedersen, landsformand, Fødevareforbundet NNF Ungdom

- Det er også godt, hvis vi som unge kommer ud og snakker med de unge medlemmer om, hvorfor man skal være medlem af en fagforening, siger hun.

Ved kongressen i Silkeborg, hvor 30 unge fødevarearbejdere deltog, besluttede Fødevareforbundet NNF Ungdom, hvad organisationen skal kæmpe for det kommende år. Der skal blandt andet arbejdes for et arbejdsmarked med plads til alle, en styrkelse af erhvervsuddannelserne og mere indflydelse til forbundets unge medlemmer. Og så vedtog forsamlingen altså, at man vil kæmpe for et mere synligt forbund – herunder en mere synlig politisk ledelse.

Den øgede synlighed fra forbundets politikere skal ifølge Fødevareforbundet NNF Ungdom ikke kun gælde ude på arbejdspladserne, men også i den offentlige debat.

- Medlemmerne skal kunne se, at den politiske ledelse i forbund, lokalafdelinger og Fødevareforbundet NNF Ungdom kæmper for bedre forhold for dem, siger Cecilie Pedersen.

UNGDOMSKONGRES 2023

Fødevareforbundet NNF Ungdom afholdt i dagene 9. til 11. juni sin første ungdomskongres. Her blev det blandt andet vedtaget, hvad organisationen skal arbejde med det kommende år, og der blev valgt næstformand og formand.

Ny landsformand blev mejerist Cecilie Pedersen og ny landsnæstformand blev procesoperatør Jeppe Raundahl.