Foto af Industriens Pension
Medlemsinfo

Din pensionsordning er blevet optimeret

Vi lever længere, og vores pensionsopsparinger vokser gradvist. Derfor tilpasser Industriens Pension nu din pensionsordning, så den konstant er tidssvarende og fortsat sikrer, at du får mest mulig ud af opsparingerne.

Ratepension, aldersopsparing og livslang pension. Noget de færreste skænker en tanke til hverdag, og som mange finder mere tørt end sandpapir.

Men det er faktisk ret vigtigt. Pensionen danner nemlig grundlaget for din økonomi i den sidste tredjedel af dit liv. Og nu finjusterer Industriens Pension ordningen igen, så du får endnu mere for pengene og mere frihed over egen opsparing.

For dig betyder det nemlig, at du får mere i pungen som pensionist og mere økonomisk selvbestemmelse.
-

En af de vigtige ændringer fra årsskiftet er en optimering af dine månedlige indbetalinger, så der vil blive indbetalt mest muligt på den af dine tre opsparingsformer, der hedder ’Aldersopsparing’. 

Mere på bankbogen som pensionist

Nu tænker du nok, at det blot er en lille, nørdet teknikalitet. Men det er ikke helt ligegyldigt, hvordan din pensionsopsparing er struktureret. For dig betyder det nemlig, at du får mere i pungen som pensionist og mere økonomisk selvbestemmelse.

Indbetaling til en Aldersopsparing er en fordel for dig, fordi:

  • Du bliver ikke modregnet i offentlige ydelser. Beløbet, du kommer til at få i folkepension, bliver altså ikke påvirket af, at du får din aldersopsparing udbetalt.
  • Du bliver beskattet, når pengene indbetales og ikke på udbetalingstidspunktet som de øvrige opsparingsformer.
  • Du har frihed til at vælge, om du vil have hele beløbet udbetalt på en gang eller gradvist, så pengene strækkes over en årrække.

Fordele ved alle opsparingsformer

I 2023 giver lovgivningen mulighed for, at du kan indbetale op til 56.900 kr. på din Aldersopsparing, hvis du har syv år eller mindre til din folkepensionsalder, og op til 8.800 kr., hvis du har over syv år til folkepensionsalderen.

Med de nye justeringer af pensionsordningen i Industriens Pension bruges indbetalingerne først til Aldersopsparing, indtil indbetalingsgrænsen er nået. Derefter vil de resterende indbetalinger blive ligeligt fordelt på dine to andre opsparingstyper, ratepension og livslang pension.

Ved Aldersopsparing undgår man modregning, mens de andre opsparingsformer omvendt giver mulighed for nogle ekstra fradrag.
- Joan Alsing, forsikringsdirektør i Industriens Pension

Ændringen er vigtig for rigtig mange medlemmer af Fødevareforbundet NNF, da hovedparten af medlemmerne har pensionsordning i Industriens Pension.

- Der er fordele ved alle tre opsparingsformer. Ved Aldersopsparing undgår man modregning, mens de andre opsparingsformer omvendt giver mulighed for nogle ekstra fradrag, siger forsikringsdirektør i Industriens Pension, Joan Alsing og fortsætter:

- Vi kigger hele tiden på, hvordan og hvornår ordningen bør justeres, så medlemmerne fortsat får mest muligt ud af opsparingen. Med de nye ændringer sikrer vi, at pensionsordningen fortsat er på forkant med udviklingen og passer til medlemmernes behov.

Flere valgmuligheder

Det er væsentligt at tilføje, at beløbet, der indbetales på din Aldersopsparing, tæller med i den personlige indkomst, og man skal derfor være opmærksom, hvis man fx er nær topskattegrænsen. Ønsker du ikke at indbetale mest muligt til din Aldersopsparing, er det muligt for dig at fravælge det. Du kan således selv vælge i stedet at skrue op for de andre opsparingsformer, hvis du ønsker det.

Har du spørgsmål til din pension eller justeringerne? Så kan du altid kontakte Industriens Pension, der hellere end gerne vil hjælpe dig. Ring på 70 33 70 70 eller skriv til medlemsservice@industrienspension.dk