Foto af David Perrin
Nyhed

Skare-sagen: Medlemmer er havnet i en gråzone

Situationen på Skare-koncernens virksomheder er usikker efter, det nu er bekræftet, at Kurt Skare har begæret syv af sine virksomheder konkurs. Vores fokus er på medlemmerne, siger næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen

Skifteretten i Esbjerg bekræfter overfor Finans.dk, at der på vegne af syv selskaber under Skare-koncernen onsdag den 1. februar er indgivet en konkursbegæring. Der er tale om Skare Meat Packers, Skare Beef, der ejer Århus Slagtehus, Skare Øst, Skare Beef Products, Skare Import-Export, Skare Export og Skare Holding.

Fødevareforbundet NNF har medlemmer på både Skare Meat Packers og Århus Slagtehus.

- Det er en rigtig trist situation for virksomheden og for vores medlemmer. Vi er til stede på virksomhederne i Vejen og i Århus samtidig med, at vi prøver at udrede situationen, så vi kan rådgive vores medlemmer bedst muligt, fortæller næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen.

Vi følger udviklingen i sagen helt tæt, så vi bedst muligt kan rådgive vores medlemmer
- Næstformand Jim Jensen

Siden meddelelsen om konkursen kom onsdag eftermiddag har Fødevareforbundet NNF forsøgt at få udredt virksomhedens formelle og juridiske situationen. Den er nemlig helt afgørende for, hvilken hjælpe de berørte medlemmer får brug for, forklarer Jim Jensen:

- Som vi har forstået det, er der kræfter i gang, der forsøger at redde hele eller dele af Skare Meat. Vores medlemmer blev sendt hjem i går, og de befinder sig derfor lige nu i lidt af en gråzone. Vi følger udviklingen i sagen helt tæt, så vi bedst muligt kan rådgive vores medlemmer om, hvordan de skal forholde sig. Men det er klart, at den nuværende situation ikke er holdbar, fastslår Jim Jensen.

Så længe medlemmerne formelt set er ansat på virksomheden, skal de have en eller anden sikkerhed for betaling - også selvom de sidder i venteposition. Fødevareforbundet NNF er derfor i gang med at undersøge, hvordan medlemmerne kan få en eller anden form for garanti på, at de vil modtage løn eller betaling i den nuværende situation.