10. februar 2023
Skrevet af Sophie Holland
Foto af Rune Evensen
Reportage

Fra bagernes ungdomslandshold til chefkonditor: 22-årige Katrine tager bageri i ny retning

22-årige Katrine Bergmansen var en del af bagernes ungdomslandshold i fem år, og i december blev hun udnævnt til ny chefkonditor i John Kagehus. Her eksperimenterer hun med både smage og råvarer, så i år har kagehuset hele otte forskellige fastelavnsboller på menuen.

Fastelavnsbollerne hos Johns Kagehus i Kastrup har udviklet sig i år. Kagehuset har stadig bestsellerne med creme og flødeskum, men kunderne kan også udfordre sig selv med helt nye og anderledes varianter. Bag udviklingen står den 22-årige chefkonditor Katrine Bergmansen.

Jeg kan ikke sidde stille. Jeg elsker at være kreativ og finde på.
- Katrine Bergmansen, chefkonditor

Hun har haft en del af sin elevtid som bager og konditor i bageriet. Den 8. december 2022 år blev hun færdiguddannet konditor, og to dage senere havde hun titlen chefkonditor.

- John, som ejer bageriet, har altid givet mig frihed til at dreje vores kager i en ny retning. Kunderne tager godt imod det, siger hun.

Luksus-fastelavnsbollerne består af en vandbakkelse, som efter bagningen bliver fyldt op med chokoladecreme. Ovenpå ligger der en craquelin, som pyntes med forskellige toppings.

Johns Kagehus byder også på mere traditionelle fastelavnsboller i wienerdej. Men heller ikke her har chefkonditor Katrine Bergmansen kunne dy sig helt. Der er derfor, udover de klassiske varianter, en med lemoncurd og brændt marengs.

Bedre kvalitet og dyrere kager

Der er godt gang i salget af fastelavnsboller, og salget stiger jo tættere vi kommer på fastelavnssøndag. Katrine Bergmansen har ændret i både smage, råvarer og priserne på fastelavnsboller og andre kager i bageriet.

Vi tager mere for kagerne nu, men kvaliteten er også en helt anden.
- Katrine Bergmansen, chefkonditor

De fire fastelavnsboller, som bageriet kalder for luksus-fastelavnsboller har alle kvalitetschokoladen valrhona som ingrediens. En af de mest populære er den med mælkechokolade-creme, karamel, dulceycreme og havsalt.

- Vi tager mere for kagerne nu, men kvaliteten er også en helt anden. Der er aldrig nogen, der har brokket sig over prisstigningen, siger Kathrine.

Flere af luksus-fastelavnsbollerne pyntes med spiselige blomster.

Chefkonditor med mange talenter

Opskriften på Katrines sans for smagskombinationer er en livslang passion for kager krydret med disciplin og øvelse.

Jeg stoppet på landsholdet, fordi jeg også skal have tid til at være en god chef for mine elever.
- Katrine Bergmansen, chefkonditor

Som barn var hun tit med sin mormor i køkkenet for at bage. Hun fortsatte med at bage hele sin barndom, indtil hun begyndte på uddannelsen som bager lige efter niende klasse. Efterfølgende har hun været fem år på bagernes ungdomslandshold.

- Jeg kan ikke sidde stille. Jeg elsker at være kreativ og finde på. Nu er jeg stoppet på landsholdet, fordi jeg også skal have tid til at være en god chef for mine elever, siger hun.

Med sine 22 år har Katrine god tid til at prøve flere ting af som konditor. Og hun har da også flere idéer i tankerne.

- Det kan godt være, jeg skal have mit eget en dag. Jeg kunne også godt finde på at flytte til Paris for at arbejde, siger hun.

For nylig har Johns Kagehus fået en ny service: Fastelavnsbolle-tapas. Kunderne kan bestille kager igennem kagehusets helt nye webshop. Det er Katrine, der har bygget hjemmesiden og har taget billederne.