Nyhed

DM i Skills: Victor har ikke holdt fri i en måned

Victor Nedergaard Mortensen går benhårdt efter at blive Danmarks bedste gourmetslagterlærling - så hårdt at det har kostet næsten al fritid i en måned op til konkurrencen.

- Jeg vil have en podieplads.

Gourmetslagterlærlingen Victor Nedergaard Mortensen vil ikke sige, at kun en sejr kan gøre det, men han vil abosult heller ikke hjem fra DM i Skills med en bundplacering. Der er lagt for meget tid og energi i det til, at han kan være tilfreds med andet end top tre.

- Jeg har sagt nej til virkelig mange ting. Sagt nej til ting med kæresten, familie og venner for at stå i butikken og træne til kl. 22 om aftenen, siger han.

Jeg vil have en podieplads.
- Victor Nedergaard Mortensen, gourmetslagterlærling, Bilka Tilst

Her i MESSE C i Fredericia konkurrerer 23-årige Victor Nedergaard Mortensen fra Aarhus med ni andre gourmetslagterlærlinge om at være den bedste til faget. I alt deltager flere end 286 unge i 45 erhvervsskolefag. Inden for Fødevareforbundet NNF’s fag dystes der i fagene bager, konditor, slagter og så Victors fag: Gourmetslagter.

Fedt at være blandt landets ti bedste

Victor Nedergaard Mortesen er i lære i Bilka i Tilst, og han har fået lov at bruge en del af arbejdstiden på at træne, men der er også lagt mange timer i fritiden.

- Jeg har ikke haft en fridag siden 2. januar. Så meget kan jeg sige, siger han med et smil.

Men hvorfor undvære fridage i en måned på måske at kunne kalde sig danmarksmester? Jo, for Victor Nedergaard Mortensen handler det både om, at det er fedt at konkurrere, og så det at han lærer rigtig meget af at være med.

Så er det også bare fedt at være blandt de ti bedste i Danmark.
- Victor Nedergaard Mortensen, gourmetslagterlærling, Bilka Tilst

- Så er det også bare fedt at være blandt de ti bedste i Danmark, siger han.

Heldigvis har den meget træning da også resulteret i en god følelse og tro på, at en podieplads kan blive en realitet. Han har tidligere vunder Salling Groups interne mesterskaber, så der er også noget at have selvtilliden i.

- Nu gør jeg det bedste og det, jeg har lært, så kan jeg ikke gøre mere. Så er det op til dommerne, siger han.