Nyhed

DM i Skills: "Det er kun en sejr, der tæller. Det er ingenting eller alting."

Udfordring, læring og selvudvikling er nogle af kodeordene for deltagerne ved DM i Skills, men sejren betyder bestemt også noget. Mød fire af årets deltagere.

Der skal lægges enormt mange timer i det, hvis man vil kunne kalde sig danmarksmester i Skills. Spørger man deltagerne fra de forskellige erhvervsuddannelser, hvorfor de er med, er svaret ofte, at de gerne vil udfordre sig selv - men sejren betyder også noget.

Mød deltagere fra de fire konkurrencer inden for Fødevareforbundet NNF's fag: Bager, konditor, gourmetslagter og slagter.

Julie fra DM i Skills 2023

Julie Victoria Schier Kirkegaard, 22 år, bagerlærling, Bageriet Løgten v/Jan Boe Pedersen, Uddannelsescenter Holstebro

- Jeg trives i konkurrence og under pres.

- Jeg vandt DM i Skills sidste år og skulle have været med til VM i Shanghai, men det blev ikke til noget på grund af corona. Det havde jeg virkelig glædet mig til. Nu håber jeg på at kvalificere mig til EM og få lov til at konkurrere med nogle fra andre lande. Så det er kun en sejr, der tæller. Det er ingenting eller alting.

Marcus fra DM i Skills 2023

Marcus Thee Elmholdt, 21 år, konditorlærling, Bergs Bageri ApS, ZBC

- Skills er en udfordring for mig selv. Jeg får udvidet min horisont og prøver en masse ting.

- Jeg møder kl. 6 og har fri ved 13-14-tiden. Men op til konkurrencen er jeg blevet og har øvet indtil klokken 18 eller 20. Jeg har også en times transport til og fra arbejde, så det er ikke meget, jeg har været hjemme.

Christina fra DM i Skills 2023

Christina Christensen, 23 år, gourmetslagterlærling, Bilka Vejle, Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle

- Skills giver mig mulighed for at udtrykke mig mere kreativt, end jeg kan sædvanligt. Det giver helt sikkert et boost for fagligheden.

- Jeg blev nummer to sidste år, men mit mål er bare at have noget bedre med end sidste år. Om det så er nok til en bedre placering, må vi se. Målet er at udvikle sig.

Said fra DM i Skills 2023

Said Baba Mokhtar, 19 år, slagterlærling, Danish Crown Horsens, ZBC

- Det var spændende at være med sidste år og rigtig fedt at være her. Derfor vil jeg gerne deltage igen. Man bliver presset og udfordret og lærer virkelig meget.

- Jeg vandt sidste år, og jeg håber på at forsvare titlen.